Аграрний тиждень. Україна
» » Експерти назвали шляхи вирішення проблем ринку м’яса в Україні
» » Експерти назвали шляхи вирішення проблем ринку м’яса в Україні

    Експерти назвали шляхи вирішення проблем ринку м’яса в Україні


    Про це заявив керівник сектору «Сільське господарство» BRDO Андрій Заблоцький під час Круглого столу «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу», інформує прес-служба BRDO.

    Він додав, що в умовах поширення захворювань тварин, це призводить до суттєвого зниження поголів’я, фінансових збитків бізнесу і геть не захищає споживача від неякісної продукції.

    «Наше завдання полягає у створенні розумного регулювання галузі, і ми готові рухатися цим шляхом. Необхідно забезпечити якісною продукцією внутрішній ринок, а також створити можливості для виходу на зовнішні ринки», — відзначила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова.

    За оцінкою експертів BRDO, необхідними кроками, що сприятимуть подальшому розвитку ринку, є:



    вдосконалення галузевого законодавства;



    розвиток кооперації;



    збільшення державної підтримки;



    розвиток локальних аграрних ринків.

    Нагадаємо, протягом останніх 5 років в Україні спостерігається спадаючий тренд у тваринництві: поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) зменшилося на 19%, а свиней — на 21%. При цьому темпи скорочення в с/г підприємствах суттєво менші, ніж в господарствах населення. Серед причин — поширення захворюваності тварин, недієвість контролю на ринку, капіталомісткість виробництва та активні міграційні процеси в сільській місцевості. В той же час, споживання м’яса на душу населення в Україні відчутно відстає від розвинутих країн. Так, якщо українець в середньому споживає 7,3 кг яловичини і 19 кг свинини на рік, то німець — 14 і 56 кг відповідно.

    agravery.com





    Схожі новини
  • У процесі наближення українського законодавства до європейського Держпродспоживслужба зацікавлена у діалозі з бізнесом, - Лапа
  • За останні 5 років поголів’я ВРХ зменшилося на 19%, свиней – на 21%
  • Підтримка державою молочної галузі має відбуватися зміною підходів у регулюванні, - думка
  • Інноваційний агропромисловий форум
  • Аграрна біржа виступила партнером круглого столу “Український ринок виробництва та реалізації меду”

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Експерти назвали шляхи вирішення проблем ринку м’яса в Україні


Про це заявив керівник сектору «Сільське господарство» BRDO Андрій Заблоцький під час Круглого столу «Регулювання ринку м’яса: баланс між безпекою споживачів і розвитком бізнесу», інформує прес-служба BRDO.

Він додав, що в умовах поширення захворювань тварин, це призводить до суттєвого зниження поголів’я, фінансових збитків бізнесу і геть не захищає споживача від неякісної продукції.

«Наше завдання полягає у створенні розумного регулювання галузі, і ми готові рухатися цим шляхом. Необхідно забезпечити якісною продукцією внутрішній ринок, а також створити можливості для виходу на зовнішні ринки», — відзначила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова.

За оцінкою експертів BRDO, необхідними кроками, що сприятимуть подальшому розвитку ринку, є:



вдосконалення галузевого законодавства;



розвиток кооперації;



збільшення державної підтримки;



розвиток локальних аграрних ринків.

Нагадаємо, протягом останніх 5 років в Україні спостерігається спадаючий тренд у тваринництві: поголів’я великої рогатої худоби (ВРХ) зменшилося на 19%, а свиней — на 21%. При цьому темпи скорочення в с/г підприємствах суттєво менші, ніж в господарствах населення. Серед причин — поширення захворюваності тварин, недієвість контролю на ринку, капіталомісткість виробництва та активні міграційні процеси в сільській місцевості. В той же час, споживання м’яса на душу населення в Україні відчутно відстає від розвинутих країн. Так, якщо українець в середньому споживає 7,3 кг яловичини і 19 кг свинини на рік, то німець — 14 і 56 кг відповідно.

agravery.com





Схожі новини
  • У процесі наближення українського законодавства до європейського Держпродспоживслужба зацікавлена у діалозі з бізнесом, - Лапа
  • За останні 5 років поголів’я ВРХ зменшилося на 19%, свиней – на 21%
  • Підтримка державою молочної галузі має відбуватися зміною підходів у регулюванні, - думка
  • Інноваційний агропромисловий форум
  • Аграрна біржа виступила партнером круглого столу “Український ринок виробництва та реалізації меду”

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.