Аграрний тиждень. Україна
» » Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро
» » Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро

    Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро


    Про це повідомив Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, пише agro.guide.

     

    За його словами, культура широко популяризується серед виробників та споживачів. Зараз в Україні уже можна знайти амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

    «Де факто, весь традиційно вирощений в Україні амарант на 90% органічний, – говорить Дуда. – Бо при вирощуванні рідко застосовуються хімічні засоби».

    Окрім того, амарантова продукція є безглютеновою. Це добре вписується в нинішні споживчі тренди.

    Дуда зазначає, що амарант як культура досить приваблива для фермерів. І ось чому. Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн.

    На його думку, органічний амарант можна продати ще дорожче. Тонна коштує 35 тис. грн. Але тут додаються витрати на оргагічну сертифікацію. При цьому потенціал урожайності вітчизняних сортів значно вищий нинішніх 2 т/га. При дотриманні агротехніки можна зібрати і 5 т з гектара.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Як зробити вирощування амаранту прибутковим бізнесом
  • Украинские аграрии начали уборку среднепоздних сортов амаранта
  • Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію
  • В Україні побільшає бобових
  • Голландская компания покупает крупное полтавское агропредприятие

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро


Про це повідомив Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, пише agro.guide.

 

За його словами, культура широко популяризується серед виробників та споживачів. Зараз в Україні уже можна знайти амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

«Де факто, весь традиційно вирощений в Україні амарант на 90% органічний, – говорить Дуда. – Бо при вирощуванні рідко застосовуються хімічні засоби».

Окрім того, амарантова продукція є безглютеновою. Це добре вписується в нинішні споживчі тренди.

Дуда зазначає, що амарант як культура досить приваблива для фермерів. І ось чому. Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн.

На його думку, органічний амарант можна продати ще дорожче. Тонна коштує 35 тис. грн. Але тут додаються витрати на оргагічну сертифікацію. При цьому потенціал урожайності вітчизняних сортів значно вищий нинішніх 2 т/га. При дотриманні агротехніки можна зібрати і 5 т з гектара.

agravery.com





Схожі новини
  • Як зробити вирощування амаранту прибутковим бізнесом
  • Украинские аграрии начали уборку среднепоздних сортов амаранта
  • Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію
  • В Україні побільшає бобових
  • Голландская компания покупает крупное полтавское агропредприятие

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.