Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро
АТУ»Новини»Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро

    Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро


    Про це повідомив Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, пише agro.guide.

     

    За його словами, культура широко популяризується серед виробників та споживачів. Зараз в Україні уже можна знайти амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

    «Де факто, весь традиційно вирощений в Україні амарант на 90% органічний, – говорить Дуда. – Бо при вирощуванні рідко застосовуються хімічні засоби».

    Окрім того, амарантова продукція є безглютеновою. Це добре вписується в нинішні споживчі тренди.

    Дуда зазначає, що амарант як культура досить приваблива для фермерів. І ось чому. Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн.

    На його думку, органічний амарант можна продати ще дорожче. Тонна коштує 35 тис. грн. Але тут додаються витрати на оргагічну сертифікацію. При цьому потенціал урожайності вітчизняних сортів значно вищий нинішніх 2 т/га. При дотриманні агротехніки можна зібрати і 5 т з гектара.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію
  • Голландская компания покупает крупное полтавское агропредприятие
  • В Україні побільшає бобових
  • Украинские аграрии начали уборку среднепоздних сортов амаранта
  • Як зробити вирощування амаранту прибутковим бізнесом

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятеро

25 лютий, Розділ Новини, переглядів 3 495

Про це повідомив Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, пише agro.guide.

 

За його словами, культура широко популяризується серед виробників та споживачів. Зараз в Україні уже можна знайти амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

«Де факто, весь традиційно вирощений в Україні амарант на 90% органічний, – говорить Дуда. – Бо при вирощуванні рідко застосовуються хімічні засоби».

Окрім того, амарантова продукція є безглютеновою. Це добре вписується в нинішні споживчі тренди.

Дуда зазначає, що амарант як культура досить приваблива для фермерів. І ось чому. Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн.

На його думку, органічний амарант можна продати ще дорожче. Тонна коштує 35 тис. грн. Але тут додаються витрати на оргагічну сертифікацію. При цьому потенціал урожайності вітчизняних сортів значно вищий нинішніх 2 т/га. При дотриманні агротехніки можна зібрати і 5 т з гектара.

agravery.com





Схожі новини
  • Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію
  • Голландская компания покупает крупное полтавское агропредприятие
  • В Україні побільшає бобових
  • Украинские аграрии начали уборку среднепоздних сортов амаранта
  • Як зробити вирощування амаранту прибутковим бізнесом

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.