У звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН висвітлюються висновки, отримані із впровадження GI-системи, і перспективи цього сектора, включаючи роль GI в сільському господарстві і політиці розвитку сільськогосподарських районів.
Наприкінці грудня в Україні було розпочато реєстрацію першого продукту із захищеним географічним зазначенням походження - "Гуцульська овеча бриндзя". А зовсім нещодавно стало відомо, що херсонський кавун може стати продуктом із захищеним географічним зазначенням також.
Система географічних зазначень (GI) відіграє особливу роль у просуванні сталого розвитку сільськогосподарських районів, підвищенні доходів фермерських господарств та виявленні експортного потенціалу. Природні чинники відіграють важливу роль у виробництві унікального продукту. Як правило, GI включає в себе знання і навички, що передаються з покоління в покоління і допомагають захистити місцеву спадщину певної території. Загальні правила щодо географічного зазначення (для харчових продуктів) однакові у всіх країнах Європейського Союзу.
Ділимося з вами звітом Програми захищених географічних зазначень в Хорватії, Угорщині та Польщі. Сподіваємося, що ця інформація буде цікава українському виробнику і допоможе у формуванні власних продуктів із захищеним географічним зазначенням походження.
У зв'язку з цим, мета звіту Програми - відповісти на питання про те, як і з якою метою в Хорватії, Угорщині та Польщі використовуються європейські інструменти в сфері якості. У звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН висвітлюються висновки, отримані із впровадження GI-системи, перспективи цього сектора, включаючи роль GI в сільському господарстві і політиці розвитку сільськогосподарських територій і містяться рекомендації на майбутнє.
Ви можете ознайомитися зі звітом російською мовою за наступним посиланням Приємного читання!
fao.org