Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
» » В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей

В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей


Держпродспоживслужба та Швейцарсько-український проект створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні (SAFOSO) спільно розробили концепцію реалізації Пілотного проекту із запровадження програми контролю сирого молока у Вінницькій, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях. Про повідомляє AgroPolit із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Участь у заході також взяв Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики Микола Мороз.

Голова Держпродспожислужби Володимир Лапа відзначив, що впровадження у рамках даної концепції спеціального модуля системи контролю якості молока у рамках тестування пілотного проекту дозволить і переробникам молока, і підприємствам ознайомлюватися із результатами, які стосуються партій молока, які вони постачають чи закуповують.

За його словами, це дозволить забезпечити високу якість вхідної сировини.

Також він відзначив, що наразі відбувається погодження деталей реалізації даного пілотного проекту в різних областях – логістика, доставка зразків.

Як наголосив Володимир Лапа, за результатами цього пілотного проекту будуть визначатися шляхи впровадження даної системи в національному масштабі.

Голова Держпродспоживслужби подякував Проекту за пророблену комплексну та системну роботу у напрямку забезпечення якості та безпечності сирого молока: починаючи від нормативно-правових актів та закінчуючи ІТ системами і практичною робото в регіонах.

Джерело: Usba.com.ua





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та проект Safoso спільно розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
  • Проект ЄС із вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні прозвітував про роботу за останні півроку
  • ПІЛОТНА ПРОГРАМА КОНТРОЛЮ СИРОГО МОЛОКА
  • Розпочався перший консультативний семінар із впровадження пілотної програми державного контролю сирого молока
  • Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.