Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики України Ольга Трофімцева.
За її словами, Японія є надзвичайно цікавим ринком збуту і ринком у фокусі відповідно до секторальної експортної стратегії України.
ТОП 5 товарних позицій експорту до Японії (за 2018 рік):
ТОП 5 товарних позицій імпорту з Японії (за 2018 рік):
«Японія імпортує значні обсяги харчової продукції кожен рік, тому ми маємо всі можливості бути країною-стратегічним партнером для Японії з точки зору забезпечення продовольчої безпеки», — говорить Трофімцева.
Проведений аналіз споживчого ринку Японії дає можливість зробити висновок, що високий потенціал збуту є у таких окремих видів продукції як:
1. Кондитерські вироби та снеки
2. Консервація:
Огірки, помідори
Джеми, ягідні пасти
Томатна паста, соуси
3. Ягоди
4. Горіхи
5. Мед
6. Часник
7. Макаронна продукція (органічна)
8. Вино/пиво
9. Молочні продукти
10. Мінеральна вода
11. М'ясо птиці
Нагадаємо, в 2018 році Україна наростила експорт фруктів, ягід і горіхів на 17% у вартісному вимірі. При цьому поставки в країни СНД продовжують знижуватися, в той час як український експорт фруктів і ягід в ЄС і країни Близького Сходу, продовжує зростати.
agravery.com