Аграрний тиждень. Україна
» » Україна збільшила експорт в Японію на 30%
» » Україна збільшила експорт в Японію на 30%

    Україна збільшила експорт в Японію на 30%


    Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики України Ольга Трофімцева.

    За її словами, Японія є надзвичайно цікавим ринком збуту і ринком у фокусі відповідно до секторальної експортної стратегії України.

    ТОП 5 товарних позицій експорту до Японії (за 2018 рік):



     Тютюнові вироби ($71,2 млн / 10,5 тис тонн)



     Ячмінь ($22,4 млн / 120,6 тис тонн)



     Пшениця і суміш пшениці та жита ($12,2 млн / 69,1 тис тонн)



     Шоколад та продукти з вмістом какао ($2,2 млн / 777 тонн)



     Томати, приготовлені або консервовані ($985 тис / 1,4 тис. тонн)

    ТОП 5 товарних позицій імпорту з Японії (за 2018 рік):



     Ефірні масла ($4,5 млн / 140 тонн)



     Продукти для приготування соусів та готові соуси ($550 тис / 285 тонн)



     Спирт ($289 тис / 11 тонн)



     Хлібобулочні та кондитерські вироби ($180 тис / 22 тонни)



     Жива та морожена риба ($163 тис / 49 тонн)

    «Японія імпортує значні обсяги харчової продукції кожен рік, тому ми маємо всі можливості бути країною-стратегічним партнером для Японії з точки зору забезпечення продовольчої безпеки», — говорить Трофімцева.

    Проведений аналіз споживчого ринку Японії дає можливість зробити висновок, що високий потенціал збуту є у таких окремих видів продукції як:

    1. Кондитерські вироби та снеки
    2. Консервація:
       Огірки, помідори
       Джеми, ягідні пасти
       Томатна паста, соуси
    3. Ягоди
    4. Горіхи 
    5. Мед
    6. Часник
    7. Макаронна продукція (органічна) 
    8. Вино/пиво
    9. Молочні продукти
    10. Мінеральна вода
    11. М'ясо птиці

    Нагадаємо, в 2018 році Україна наростила експорт фруктів, ягід і горіхів на 17% у вартісному вимірі. При цьому поставки в країни СНД продовжують знижуватися, в той час як український експорт фруктів і ягід в ЄС і країни Близького Сходу, продовжує зростати.

    agravery.com





    Схожі новини
  • За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд, - Ольга Трофімцева
  • За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд, - Ольга Трофімцева
  • Україна збільшила експорт мороженої риби на 21%
  • Україною експортувано аграрної продукції до країн ЄС на $3,6 млрд
  • Японія – серед пріоритетних ринків для експорту української агропродукції,- Ольга Трофімцева

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна збільшила експорт в Японію на 30%


Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики України Ольга Трофімцева.

За її словами, Японія є надзвичайно цікавим ринком збуту і ринком у фокусі відповідно до секторальної експортної стратегії України.

ТОП 5 товарних позицій експорту до Японії (за 2018 рік):



 Тютюнові вироби ($71,2 млн / 10,5 тис тонн)



 Ячмінь ($22,4 млн / 120,6 тис тонн)



 Пшениця і суміш пшениці та жита ($12,2 млн / 69,1 тис тонн)



 Шоколад та продукти з вмістом какао ($2,2 млн / 777 тонн)



 Томати, приготовлені або консервовані ($985 тис / 1,4 тис. тонн)

ТОП 5 товарних позицій імпорту з Японії (за 2018 рік):



 Ефірні масла ($4,5 млн / 140 тонн)



 Продукти для приготування соусів та готові соуси ($550 тис / 285 тонн)



 Спирт ($289 тис / 11 тонн)



 Хлібобулочні та кондитерські вироби ($180 тис / 22 тонни)



 Жива та морожена риба ($163 тис / 49 тонн)

«Японія імпортує значні обсяги харчової продукції кожен рік, тому ми маємо всі можливості бути країною-стратегічним партнером для Японії з точки зору забезпечення продовольчої безпеки», — говорить Трофімцева.

Проведений аналіз споживчого ринку Японії дає можливість зробити висновок, що високий потенціал збуту є у таких окремих видів продукції як:

1. Кондитерські вироби та снеки
2. Консервація:
   Огірки, помідори
   Джеми, ягідні пасти
   Томатна паста, соуси
3. Ягоди
4. Горіхи 
5. Мед
6. Часник
7. Макаронна продукція (органічна) 
8. Вино/пиво
9. Молочні продукти
10. Мінеральна вода
11. М'ясо птиці

Нагадаємо, в 2018 році Україна наростила експорт фруктів, ягід і горіхів на 17% у вартісному вимірі. При цьому поставки в країни СНД продовжують знижуватися, в той час як український експорт фруктів і ягід в ЄС і країни Близького Сходу, продовжує зростати.

agravery.com





Схожі новини
  • За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд, - Ольга Трофімцева
  • За 11 місяців 2018 року український аграрний експорт перевищив $17 млрд, - Ольга Трофімцева
  • Україна збільшила експорт мороженої риби на 21%
  • Україною експортувано аграрної продукції до країн ЄС на $3,6 млрд
  • Японія – серед пріоритетних ринків для експорту української агропродукції,- Ольга Трофімцева

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.