Таку думку під час спілкування із журналістами висловила керівник регіонального представництва Асоціації «Дунайська Соя» в Україні Оксана Просоленко.
«Зрозуміло, що великі гравці найближчим часом будуть запускати переробні потужності. Вивіз сої був фактично штучно заблокованийобмежений, тільки для того аби переробники забезпечили себе сировиною на майбутнє, а також створити додаткові умови для розвитку внутрішнього ринку переробки. Проте Але цього сезону я не чула про те про те, що такі достатня кількість потужностей для переробки іактивно готуєються до запуску, тож, ймовірно, вітчизняний ринок зіштовхнеться із профіцитом сої», — прокоментувала вона.
Нагадаємо, українські фермери можуть отримати більше можливостей для висіву сої і більший вибір її сортів.
agravery.com