Аграрний тиждень. Україна
» » Скасування книги скарг порушила права частини споживачів
» » Скасування книги скарг порушила права частини споживачів

Скасування книги скарг порушила права частини споживачів


Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» Олена Куликова в коментарі УНН.

«Представники Мінекономіки та служба, яка ініціювала скасування книги скарг, говорять про те, що споживач може користуватися великою кількістю онлайн-ресурсів, залишати відгуки в інтернеті, але ми говоримо про те, що значна частина населення — це люди похилого віку, які не мають смартфонів і не вміють залишати відгуки в інтернеті, вони по суті, позбавлені можливості залишати коментарі та писати, що їх права порушені в кафе, ресторані, магазині і так далі», — зазначила експерт.

За її словами, книга скарг і пропозицій не є панацеєю боротьби з неякісним обслуговуванням та іншими порушеннями прав споживачів. Вона дозволяла керівникові отримати адекватну інформацію про рівень обслуговування в його закладі від його кінцевих споживачів і швидко відреагувати.

При цьому вона додала, що молоді люди, в свою чергу, рідко залишають відгуки про неякісне обслуговування де б то не було, а «голосують» ногами — тобто перестають відвідувати такий заклад.

Нагадаємо, Кабінет міністрів в середу скасував обов'язковість ведення книги скарг і пропозицій в Україні. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 6 березня.

agravery.com





Схожі новини
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Уряд скасував книги скарг і пропозицій
  • На Херсонщині відбудеться семінар щодо вимог законодавства України в сфері захисту споживачів
  • За рік громадяни звернулися до Держпродспоживслужби понад 35 тис разів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.