Про це повідомляє «Інфо-Шувар» з посиланням на портал freshplaza.com.
Повідомлення про те, що виробники Італії планують розширити виробничі площі під цибулею майже на тисячу гектарів, вже серйозно стурбувало фермерів.
На думку фахівців, в разі збільшення врожаю в Італії, утримати ціни на задовільному рівні буде можливо тільки за умови низької врожайності в країнах Північної Європи, але цього європейським фермерам ніхто не може гарантувати.
«Більш того, сьогодні є ймовірність того, що площі під ріпчастою цибулею можуть вирости у всіх головних країнах-виробниках регіону. У такому випадку, за словами експертів, цілком може повторитися сценарій 2017 року, коли середня ціна на цибулю не перевищувала 0,8 €/кг», — йдеться у повідомленні.
За прогнозами українських експертів, можливість росту виробничих площ під ріпчастою цибулею в Україні в 2019 році також не виключена. При цьому, збільшити площі для вирощування цибулі можуть не тільки комерційні організації, а й населення.
Нагадаємо, на користь цього свідчать дані про збільшення обсягу реалізації насіннєвої цибулі. У січні-лютому 2019 року на майданчику ринку «Шувар» було реалізовано 370 тонн цибулі-насіння. У порівнянні з минулим роком цей обсяг збільшився на 40%. Зростанню попиту не завадило навіть істотне подорожчання насіннєвого матеріалу, зараз насіннєвий цибулю пропонується по 40-90 грн/кг (1,3-2,92 €/кг) і це в 2,5-3 рази дорожче, ніж рік тому.
agravery.com