Аграрний тиждень. Україна
» » На Харківщині відбувся тренінг для виробників молока
» » На Харківщині відбувся тренінг для виробників молока

    На Харківщині відбувся тренінг для виробників молока



    У рамках діяльності Компоненту 3 Проекту з безпечності молока «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування» 19-20 березня 2019 року відбувся черговий тренінг для середніх виробників молока, що є постачальниками молокопереробних підприємств-партнерів в Харківській області: ПАТ “Куп’янський молочноконсервний комбінат» і ТОВ «С-Транс».

    Координатор компоненту 3 Ірина Висоцька також представила учасникам Концепцію пілотного проекту «Програма контролю сирого молока» та програмний додаток «Молочний модуль».

    Цілями дводенних навчань були:

    - підвищення обізнаності щодо небезпечних факторів у виробництві молока та критичних точок на фермі;

    - чітке розуміння принципів HACCP (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках);

    - важливість застосування найкращих практик управління стадом та забезпечення здоров’я та благополуччя тварин з фокусом на зменшення застосування антибіотиків.  

    Ще один блок теоретичної частини був присвячений питанню управлінню небезпечними факторами у місці виробництва та зберігання сирого молока, як того вже вимагає нове харчове законодавство.

    Залучений консультант Ігор Присяжнюк у своїх виступах наголошував на важливості належного ведення та зберігання записів, що є важливою передумовою забезпечення простежуваності.

    Валерій Лотоцький сфокусував увагу учасників тренінгу на темі «Зниження кількості соматичних клітин в молоці – як оптимізувати програму контролю маститів на фермі?».

    Теоретична частина навчань завершилась обговоренням важливості зменшення застосування антибіотиків, зокрема і через забезпечення благополуччя тварин.

      Поглибити набуті знання учасники мали змогу під час навчального візиту до МПП «Агротехсервіс», с. Василенкове, Шевченківський р-н,  Харківської області. Команда фахівців господарства ознайомила учасників тренінгу з результатами роботи ферми, а тренери Проекту з безпечності молока провели практичне навчання як щодо забезпечення простежуваності, так і щодо цільових індикаторів належного утримання задля забезпечення здоров’я вимені та благополуччя в цілому.





    Схожі новини
  • На Харківщині відбулася нарада з програми контролю сирого молока
  • На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока
  • На Миколаївщині відбулася зустріч щодо запровадження пілотного проекту із контролю сирого молока
  • ТРЕНІНГ ДЛЯ СЕРЕДНІХ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
  • Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Харківщині відбувся тренінг для виробників молока



У рамках діяльності Компоненту 3 Проекту з безпечності молока «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування» 19-20 березня 2019 року відбувся черговий тренінг для середніх виробників молока, що є постачальниками молокопереробних підприємств-партнерів в Харківській області: ПАТ “Куп’янський молочноконсервний комбінат» і ТОВ «С-Транс».

Координатор компоненту 3 Ірина Висоцька також представила учасникам Концепцію пілотного проекту «Програма контролю сирого молока» та програмний додаток «Молочний модуль».

Цілями дводенних навчань були:

- підвищення обізнаності щодо небезпечних факторів у виробництві молока та критичних точок на фермі;

- чітке розуміння принципів HACCP (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках);

- важливість застосування найкращих практик управління стадом та забезпечення здоров’я та благополуччя тварин з фокусом на зменшення застосування антибіотиків.  

Ще один блок теоретичної частини був присвячений питанню управлінню небезпечними факторами у місці виробництва та зберігання сирого молока, як того вже вимагає нове харчове законодавство.

Залучений консультант Ігор Присяжнюк у своїх виступах наголошував на важливості належного ведення та зберігання записів, що є важливою передумовою забезпечення простежуваності.

Валерій Лотоцький сфокусував увагу учасників тренінгу на темі «Зниження кількості соматичних клітин в молоці – як оптимізувати програму контролю маститів на фермі?».

Теоретична частина навчань завершилась обговоренням важливості зменшення застосування антибіотиків, зокрема і через забезпечення благополуччя тварин.

  Поглибити набуті знання учасники мали змогу під час навчального візиту до МПП «Агротехсервіс», с. Василенкове, Шевченківський р-н,  Харківської області. Команда фахівців господарства ознайомила учасників тренінгу з результатами роботи ферми, а тренери Проекту з безпечності молока провели практичне навчання як щодо забезпечення простежуваності, так і щодо цільових індикаторів належного утримання задля забезпечення здоров’я вимені та благополуччя в цілому.





Схожі новини
  • На Харківщині відбулася нарада з програми контролю сирого молока
  • На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока
  • На Миколаївщині відбулася зустріч щодо запровадження пілотного проекту із контролю сирого молока
  • ТРЕНІНГ ДЛЯ СЕРЕДНІХ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
  • Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.