Аграрний тиждень. Україна
» » Морепродукти з пробірки можуть з’явитися на ринку через три роки
» » Морепродукти з пробірки можуть з’явитися на ринку через три роки

    Морепродукти з пробірки можуть з’явитися на ринку через три роки


    Сінгапурська компанія Shiok Meats має намір наситити азіатський ринок створеними в лабораторії аналогами морепродуктів, пише «Агро-Центр».

    Виробник впевнений, що такий підхід краще традиційного вилову і аквакультури. Обсяги ринку морепродуктів величезні, особливо в Південно-Східній Азії. Жителі одного тільки Китаю щорічно з’їдають 3,6 млн тонн ракоподібних. Тим часом, їх виробництво не можна назвати екологічним: при вирощуванні креветок руйнуються прибережні екосистеми і використовується низькооплачувана, а часом навіть рабська праця.

    Зараз Shiok Meats працює над створенням штучного м’яса креветок. Перші досліди були успішними, так що стартап вже готовий виробляти продукт за ціною 5000 доларів за кілограм. Ціна немаленька, але вона набагато нижче, ніж у багатьох виробників яловичини з пробірки.

    Відпрацювавши технологію на креветках, виробник перейде до виробництва більш дорогих і складних крабів і омарів. Перший комерційний продукт стартап має намір вивести на ринок в найближчі 3-5 років. Якщо штучні морепродукти будуть користуватися попитом, компанія спробує вийти і на інші ринки – наприклад, Австралії.

    Нагадаємо, Finless Foods планує почати продажі риби з пробірки вже в 2020 році, а Good Catch розробляє цілу лінійку рослинних аналогів морепродуктів – від устриць до тунця.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Експорт риби і морепродуктів збільшили на 39%
  • М.Азаров: Україні потрібно збільшувати споживання норвезьких морепродуктів
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок
  • Китайські вина кращі за французькі?
  • Хімічний бізнес Фірташа втрачає рентабельність

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Морепродукти з пробірки можуть з’явитися на ринку через три роки


Сінгапурська компанія Shiok Meats має намір наситити азіатський ринок створеними в лабораторії аналогами морепродуктів, пише «Агро-Центр».

Виробник впевнений, що такий підхід краще традиційного вилову і аквакультури. Обсяги ринку морепродуктів величезні, особливо в Південно-Східній Азії. Жителі одного тільки Китаю щорічно з’їдають 3,6 млн тонн ракоподібних. Тим часом, їх виробництво не можна назвати екологічним: при вирощуванні креветок руйнуються прибережні екосистеми і використовується низькооплачувана, а часом навіть рабська праця.

Зараз Shiok Meats працює над створенням штучного м’яса креветок. Перші досліди були успішними, так що стартап вже готовий виробляти продукт за ціною 5000 доларів за кілограм. Ціна немаленька, але вона набагато нижче, ніж у багатьох виробників яловичини з пробірки.

Відпрацювавши технологію на креветках, виробник перейде до виробництва більш дорогих і складних крабів і омарів. Перший комерційний продукт стартап має намір вивести на ринок в найближчі 3-5 років. Якщо штучні морепродукти будуть користуватися попитом, компанія спробує вийти і на інші ринки – наприклад, Австралії.

Нагадаємо, Finless Foods планує почати продажі риби з пробірки вже в 2020 році, а Good Catch розробляє цілу лінійку рослинних аналогів морепродуктів – від устриць до тунця.

agravery.com





Схожі новини
  • Експорт риби і морепродуктів збільшили на 39%
  • М.Азаров: Україні потрібно збільшувати споживання норвезьких морепродуктів
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок
  • Китайські вина кращі за французькі?
  • Хімічний бізнес Фірташа втрачає рентабельність

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.