Аграрний тиждень. Україна
» » Порушники прав споживачів відшкодували черкасцю 8,5 тис. грн
» » Порушники прав споживачів відшкодували черкасцю 8,5 тис. грн

Порушники прав споживачів відшкодували черкасцю 8,5 тис. грн


На Черкасщині фахівці Управління захисту споживачів допомогли громадянину відстояти свої права.

Чоловік придбав в одному із магазинів крупної мережі з продажу електротехніки ноутбук. Втім вже невдовзі з технікою виникли проблеми. Покупець звернувся до магазину і віддав ноутбук на ремонт, оскільки гарантійний термін ще не збіг.

Згідно із законом на час ремонту покупцеві мають надати у користування товар з обмінного фонду. Але зробити це представники магазину відмовилися. Більше того, ремонт тривав не 14 днів, як передбачено законом, а 20 днів.

Громадянин, чиї права було порушено, звернувся з письмовою заявою до фахівців Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області. Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірку і зобов’язали магазин сплатити постраждалому 8,5 тис. грн 1% вартості товару за кожний день затримки ремонту і 1% вартості товару за кожний день, коли б покупець мав користуватися товаром з обмінного фонду.

Додатково

           Відповідно до статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів» на вимогу споживача на час ремонту йому надається товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації). Для цього продавець, виробник, підприємство, що задовольняє вимоги споживача, зобов'язані створювати (мати) обмінний фонд товарів. Перелік таких товарів визначається Кабінетом Міністрів України.





Схожі новини
  • В Держпродспоживслужбі Івано–Франківщини провели семінар-нараду з питань гарантійного ремонту електричного обладнання
  • На Франківщині відбудеться семінар нарада щодо питань гарантійних зобов’язань виробника та прав споживачів
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • На Херсонщині відбудеться семінар щодо вимог законодавства України в сфері захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.