Аграрний тиждень. Україна
» » ЄС встановив квоти на імпорт м’яса качки з Китаю
» » ЄС встановив квоти на імпорт м’яса качки з Китаю

ЄС встановив квоти на імпорт м’яса качки з Китаю


ЄС встановив квоти на імпорт м’яса качки з Китаю

 Китай отримав дозвіл експортувати на ринок ЄС 6,6 тис. тонн качиного м’яса на рік за тарифом 10,9%. Це індивідуальна квота КНР. Очікується, що нові тарифи сприятимуть підвищенню міжнародної конкурентоспроможності китайського птахівництва, і дозволять поліпшити галузеві стандарти.


 
Угода дозволяє китайським експортерам доставити 6600 тонн качиного м’яса на ринок Євросоюзу з тарифом 10,9%, а за решту партій доведеться сплачувати 2765 євро мита на тонну. До цього часу Китай взагалі не мав жодних квот на поставки м’яса качок в ЄС. У 2015 році через високі тарифи на китайську продукцію азіатська країна подала скаргу проти ЄС до Світової організації торгівлі. У 2017 році СОТ постановила, що тарифні квоти ЄС на китайську птицю порушували правила організації. Остаточна угода про нову тарифну квоту була підписана після кількох раундів переговорів між Китаєм і ЄС у листопаді 2018 року.
 
“Завдяки відносно сильній виробничій здатності китайського птахівництва, збільшення експорту м’яса качки до ЄС підвищить конкурентоспроможність вітчизняних компаній у світі та на китайському ринку”, – сказав науковий співробітник Інституту сільського розвитку Академії наук Китаю Лі Гуосян.
 
Нова квота може також поліпшити галузеві стандарти в китайському птахівництві, оскільки ЄС має високі стандарти якості та безпеки для імпорту птиці.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Українські експортери вже повністю використали чотири тарифні квоти ЄС
  • Країнами ЄС на 2018 рік вже вичерпано тарифні квоти на імпорт українських аграрних та харчових товарів, - Ольга Трофімцева
  • Україна в 2016 р. повністю використовувала обсяги тарифних квот ЄС за 11-ти товарними позиціями
  • Визначено граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок
  • Як закінчився перший рік Зони вільної торгівлі з ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.