Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили боротьбу із поширенням АЧС на території України та заходи контролю
» » Держпродспоживслужба та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили боротьбу із поширенням АЧС на території України та заходи контролю

Держпродспоживслужба та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили боротьбу із поширенням АЧС на території України та заходи контролю


1 квітня поточного року представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом із фахівцями Програми зменшення біологічної загрози Міністерства оборони США обговорили шляхи та методи боротьби із поширенням АЧС на території України.

Участь у заході взяли Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль та інші.

Сторони обговорили механізми співпраці в рамках Програми зменшення біологічної загрози, зокрема, стосовно допомоги із протидією поширенню АЧС в Україні, зокрема - старт роботи проекту щодо оцінки ризиків передачі вірусу АЧС у дикій фауні та через торгові шляхи в Україні – підходи до розробки ефективних карантинних заходів і стратегій контролю за розповсюдженням вірусу.

У ході зустрічі присутні проаналізували існуючі методи та напрями боротьби із поширенням АЧС в Україні, зокрема, роботу в рамках плану державного моніторингу АЧС.

Особливу увагу сторони приділили розгляду поширення вірусу АЧС у приватних домогосподарствах та через стихійні ринки.

Андрій Жук відзначив, що наразі зберігається великий ризик поширення збудника АЧС в домашніх господарствах із дикої фауни.

Реалізація програми дасть змогу вдосконалити підходи до розробки ефективних карантинних заходів і стратегій контролю за розповсюдженням вірусу.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили боротьбу із поширенням АЧС на території України
  • Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили план майбутньої співпраці
  • Україна та Словенія обговорили двостороннє співробітництво в сфері ветеринарних та фітосанітарних заходів
  • Держпродспоживслужба та ЄБА обговорили актуальні питання ветеринарної галузі
  • Держпродспоживслужба та Агентство зменшення загрози США обговорили підвищення біобезпеки в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.