1 квітня поточного року представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом із фахівцями Програми зменшення біологічної загрози Міністерства оборони США обговорили шляхи розповсюдження та методи боротьби із поширенням АЧС на території України.
Участь у заході взяли Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль та інші.
Сторони обговорили механізми співпраці в рамках Програми зменшення біологічної загрози, зокрема, стосовно допомоги із протидією поширенню АЧС в Україні, зокрема стосовно допомоги із протидією поширенню АЧС в Україні, зокрема - старт роботи проекту щодо оцінки ризиків передачі вірусу АЧС у дикій фауні та через торгові шляхи в Україні – підходи до розробки ефективних карантинних заходів і стратегій контролю за розповсюдженням вірусу.
У ході зустрічі присутні проаналізували існуючі методи та напрями боротьби із поширенням АЧС в Україні, зокрема, роботу в рамках плану державного моніторингу АЧС.
Особливу увагу сторони приділили розгляду поширення вірусу АЧС у приватних домогосподарствах та через стихійні ринки.
Андрій Жук відзначив, що наразі зберігається великий ризик поширення збудника АЧС в домашніх господарствах із дикої фауни.
Реалізація програми дасть змогу вдосконалити підходи до розробки ефективних карантинних заходів і стратегій контролю за розповсюдженням вірусу.
Теґи АЧС Джерело: Usba.com.ua