Аграрний тиждень. Україна
» » На свинарів чекають зміни у підходах до використання антибіотиків
» » На свинарів чекають зміни у підходах до використання антибіотиків

    На свинарів чекають зміни у підходах до використання антибіотиків


    Вітчизняний сектор свинарства працюватиме над зменшенням використання антибіотиків у виробництві з профілактичною метою. Це одна з умов Національного плану дій щодо боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів. Кабмін ухвалив цей документ у березні 2019-го.

    Як зазначила Президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко, впродовж наступних двох років профільні відомств (Мінагрополітики, ветеринарна служба) мають розробити порядок використання антимікробних препаратів у тваринництві. Зокрема йдеться про заборону застосовувати антибіотики з профілактичною метою. Адже таке їх використання спричиняє резистентність збудників до антимікробних препаратів.


    «Користуватися антибіотиками треба розумно — визначати чутливість збудника до препаратів, які застосовують у випадках захворювання. Коли говоримо про вітчизняний сектор свинарства… а він у нас дуже розгалужений: є і дрібні виробники, і середні, і крупні, і присадибники… розуміємо, що нині підхід до використання антибіотиків у більшості контролюється питанням совісті й піклуванням про споживача. Наприклад, великі промислові підприємства контролюють такі питання, — дотримуються розроблених протоколів, перевіряють кінцеву продукцію. На жаль, гарантувати, що весь сектор чинить так само — неможливо», — поділилася пані Юрченко.

    Разом з тим, очільниця АСУ зауважила, що для зміни підходів до використання антибіотиків у виробництві потрібен перехідний період, зокрема для напрацювання рекомендацій.

    «Гравцям сектору потрібен час, щоб зрозуміти, які виклики перед нами стоять, що потрібно зробити, щоб реалізувати нові підходи і як розвиватися надалі. Всі розуміють, що мова йде про продукт, який потрапляє на тарілку до споживача. І він має бути безпечним.

    Наприклад у Євросоюзі питання антибіотикорезистентності й благополуччя свиней йдуть пліч-о-пліч, існує велика кількість посібників, у яких детально прописано, як покращити умови утримання, зменшити стрес, досягти результатів зі зниження використання антибіотиків тощо», — відзначила вона.

    Оксана Юрченко наголосила, що якраз із метою ознайомити виробників зі змінами, які на них чекають у майбутньому, Асоціація «Свинарі України» як організатор конгресу «Прибуткове свинарство», ініціювала проведення панельної дискусії «Впровадження нових правил застосування антимікробних препаратів у свинарстві з метою зменшення стійкості до них» у ході події.

    «Правила повинні діяти для всіх гравців ринку, щоб свинарська продукція була безпечною, а вітчизняне виробництво відповідало світовим стандартам», — резюмувала пані Юрченко.

    Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об'єднує 39 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

    Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 4 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл».

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Форум з антибіотикорезистентності відбудеться у ході конгресу «Прибуткове свинарство»
  • Бізнес закликає переглянути використання антибіотиків у тваринництві
  • Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків
  • Дослідження: у 45 країнах антибіотики застосовують для стимулювання росту тварин
  • Ключова роль у запобіганні стійкості до антибіотиків належить фермерам

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На свинарів чекають зміни у підходах до використання антибіотиків


Вітчизняний сектор свинарства працюватиме над зменшенням використання антибіотиків у виробництві з профілактичною метою. Це одна з умов Національного плану дій щодо боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів. Кабмін ухвалив цей документ у березні 2019-го.

Як зазначила Президент Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко, впродовж наступних двох років профільні відомств (Мінагрополітики, ветеринарна служба) мають розробити порядок використання антимікробних препаратів у тваринництві. Зокрема йдеться про заборону застосовувати антибіотики з профілактичною метою. Адже таке їх використання спричиняє резистентність збудників до антимікробних препаратів.


«Користуватися антибіотиками треба розумно — визначати чутливість збудника до препаратів, які застосовують у випадках захворювання. Коли говоримо про вітчизняний сектор свинарства… а він у нас дуже розгалужений: є і дрібні виробники, і середні, і крупні, і присадибники… розуміємо, що нині підхід до використання антибіотиків у більшості контролюється питанням совісті й піклуванням про споживача. Наприклад, великі промислові підприємства контролюють такі питання, — дотримуються розроблених протоколів, перевіряють кінцеву продукцію. На жаль, гарантувати, що весь сектор чинить так само — неможливо», — поділилася пані Юрченко.

Разом з тим, очільниця АСУ зауважила, що для зміни підходів до використання антибіотиків у виробництві потрібен перехідний період, зокрема для напрацювання рекомендацій.

«Гравцям сектору потрібен час, щоб зрозуміти, які виклики перед нами стоять, що потрібно зробити, щоб реалізувати нові підходи і як розвиватися надалі. Всі розуміють, що мова йде про продукт, який потрапляє на тарілку до споживача. І він має бути безпечним.

Наприклад у Євросоюзі питання антибіотикорезистентності й благополуччя свиней йдуть пліч-о-пліч, існує велика кількість посібників, у яких детально прописано, як покращити умови утримання, зменшити стрес, досягти результатів зі зниження використання антибіотиків тощо», — відзначила вона.

Оксана Юрченко наголосила, що якраз із метою ознайомити виробників зі змінами, які на них чекають у майбутньому, Асоціація «Свинарі України» як організатор конгресу «Прибуткове свинарство», ініціювала проведення панельної дискусії «Впровадження нових правил застосування антимікробних препаратів у свинарстві з метою зменшення стійкості до них» у ході події.

«Правила повинні діяти для всіх гравців ринку, щоб свинарська продукція була безпечною, а вітчизняне виробництво відповідало світовим стандартам», — резюмувала пані Юрченко.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об'єднує 39 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство» — одна з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але й за її межами. Майданчик для відвертої розмови про все, що стосується вітчизняної галузі свинарства. Серед учасників — свинарі, кращі українські та закордонні фахівці у царині свинарства, представники держави, експерти міжнародних організацій. Цього року захід відбудеться 4 червня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл».

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Форум з антибіотикорезистентності відбудеться у ході конгресу «Прибуткове свинарство»
  • Бізнес закликає переглянути використання антибіотиків у тваринництві
  • Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків
  • Дослідження: у 45 країнах антибіотики застосовують для стимулювання росту тварин
  • Ключова роль у запобіганні стійкості до антибіотиків належить фермерам

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.