Днями у м. Василівка Запорізької області пройшли навчання щодо впровадження процедур заснованих на принципах системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР).
У заході взяли участь оператори ринку, які працюють з продуктами харчування, Василівського, Токмацького, Запорізького, К-Дніпровського, Оріхівського, Михайлівського районів та м. Запоріжжя, представники Головного управління Держпродспоживслужби Запорізької області, представники органів місцевого самоврядування та інші зацікавлені особи.
Під час семінару учасники розглянули основні вимоги законодавства України в галузі безпеки харчових продуктів, принципи системи НАССР, базові попереджувальні програми (гігієна, прибирання, контроль шкідників, контроль сторонніх предметів, безпеку води, управління відходами, контроль хімічних засобів, контроль постачальників) тощо.
Також детально було обговорено питання аудиту системи НАССР.
Як зазначив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Віталій Дьяков, система НАССР дозволяє здійснити контроль безпечності продукції на всіх етапах.
Сьогодні Держпродспоживслужба проводить роз’яснювальну роботу про особливості впровадження системи НАССР, тому що її належна реалізація дозволить удосконалити процеси виробництва, покращити якість продукції і, відповідно, знизити ризики, пов’язані з харчовими отруєннями споживачів.