У квітні 2019 року на базі Спілки споживчих товариств Волинської області відбувся семінар на тему: «Вимоги нового харчового законодавства щодо поводження з харчовими продуктами».
У заході взяли участь представниками райспоживспілок, районних споживчих товариств та кооперативних організацій з питань дотримання законодавства та нормативних актів України щодо безпечності та якості харчових продуктів.
Учасники заходу обговорили питання застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, особливості організації та здійснення державного лабораторного контролю на агропродовольчих ринках, здійснення державної реєстрації потужностей операторів ринку згідно з наказом Мінагрополітики від 10 лютого 2016 року №39, ветеринарно-санітарні правила для ринків, питання дотримання гігієни персоналом, здійснення прибирання і дезінфекції, проведення дератизації та дезінсекції – як одні з пріоритетних вимог поводження з харчовими продуктами, планування здійснення заходів державного нагляду (контролю) згідно з Постановою КМУ №896 від 31 жовтня 2018 року та відповідальність операторів ринку за порушення вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
Фахівці Держпродспоживслужби надали ґрунтовні роз'яснення з питань, які виникали в присутніх у ході семінару.