Аграрний тиждень. Україна
» » На Тернопільщині споживачам повернули 56 тис. грн за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення
» » На Тернопільщині споживачам повернули 56 тис. грн за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

На Тернопільщині споживачам повернули 56 тис. грн за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення


У березні 2019 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснено планову перевірку суб’єкта господарювання, який надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на території Тернопільської області.

У ході перевірки встановлено, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які встановлені рішенням органу місцевого самоврядування, введено в дію з порушенням вимог законодавства.

Так, суб’єкт господарювання застосував тарифи на зазначені послуги одночасно з прийняттям рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів, у той час як Закон України «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що у разі прийняття уповноваженим органом рішення про зміну цін/тарифів на комунальні послуги, виконавець не менше ніж за 15 днів до введення їх у дію, повідомляє про це споживачам з посиланням на рішення відповідних органів.

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) складено акт, зобов’язано суб’єкта господарювання усунути порушення законодавства у сфері ціноутворення та здійснити перерахунок споживачам.

Наразі суб’єкт господарювання повернув споживачам 56 тис. грн зайво нарахованих коштів за надані послуги.





Схожі новини
  • На Житомирщині громадянам повернули понад 138 тис грн. необґрунтовано нарахованої плати за послуги ЖКГ
  • На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів на суму понад 2.2 млн. грн. за послуги водопостачання
  • На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн
  • Держпродспоживслужба Київщини встановила завищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення
  • У Сумах споживачам послуг ЖКГ повернули понад 170 тис. грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.