Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині комунальне підприємство оштрафували за необґрунтоване нарахування за теплопостачання
» » На Херсонщині комунальне підприємство оштрафували за необґрунтоване нарахування за теплопостачання

На Херсонщині комунальне підприємство оштрафували за необґрунтоване нарахування за теплопостачання


Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за зверненням споживача здійснено позапланова перевірка Комунального підприємства в частині дотримання законодавства про ціни та ціноутворення при наданні послуг з теплопостачання.

         У ході перевірки встановлено, що у грудені 2018 року для мешканців одного з будинків при нарахуванні плати за надану послугу застосовано тариф на послугу з централізованого опалення для будинків без приладу обліку теплової енергії та з урахуванням температурного показника.

         Разом з тим, відповідно до наданих під час перевірки актів впродовж цього місяця по даному будинку тричі фіксувалася зупинка вузлу обліку теплової енергії, який  тричі ремонтувався та запускався до роботи в той же день. При цьому, нарахування проводилось за розрахунковим тарифом за повний місяць. Тобто до уваги не був взятий реальний час роботи засобу обліку, у зв’язку з чим зайво нараховано  плату за надану послугу мешканцям  будинку.

         За результатами перевірки на підприємство накладено адміністративно – господарські санкції  на суму 12795,84 грн. Видано припис в частині усунення порушення державної дисципліни цін шляхом здійснення перерахунків споживачам.





Схожі новини
  • На Житомирщині громадянам повернули понад 138 тис грн. необґрунтовано нарахованої плати за послуги ЖКГ
  • На Херсонщині обговорили питання формування тарифів при наданні житлово-комунальних послуг
  • На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн
  • На Київщині на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення про встановлення тарифів на послуги ЖКГ
  • У Київській області на підставі перевірок Держпродспоживслужби скасовані рішення селищної ради про встановлення тарифів на послуги ЖКГ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.