Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Запоріжжя здійснила понад 200 перевірок у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
» » Держпродспоживслужба Запоріжжя здійснила понад 200 перевірок у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства

    Держпродспоживслужба Запоріжжя здійснила понад 200 перевірок у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства


    У І кварталі 2019 року спеціалісти Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 227 планових заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.

    У ході проведених перевірок встановлено, що практично кожен суб’єкт господарювання порушує санітарно-гігієнічний режим, виробничу та особисту гігієну.

    Державний нагляд (контроль) проводився з застосуванням лабораторних досліджень: відібрано понад 2,5 тис. змивів із навколишнього середовища, бактерії групи кишкової палички виявлені в 1,8%, проведено дослідження 145 зразків харчових продуктів (готових страв), із яких 2,8% не відповідали гігієнічним вимогам за бактеріологічними показниками та 1,3% проб води з відхиленням із внутрішньої водорозподільної мережі.

    За результатами перевірок, Держпродспоживслужба області, всім без винятку суб’єктам господарювання, направила приписи про усунення, у визначені строки, порушень вимог санітарного законодавства та безпечності, а також окремих показників якості харчових продуктів. Узагальнені матеріали направлені до органів влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування.

    У сфері безпечності харчових продуктів до 74 суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на загальну суму 244,6 тис. грн.

    Основними недоліками, які виявлені в ході  проведення планових заходів держаного нагляду (контролю), є:

    -          порушення термінів  проходження медичних оглядів працівниками закладів;

    -          порушення санітарно – протиепідемічного режиму в організації водо забезпечення об’єкту нагляду;

    -          використання мийних та дезінфікуючих засобів при відсутності документів, що підтверджують їх безпеку та  якість, недостатній запас;

    -          проведення поточного та генерального прибирання приміщень без врахування вимог інструкцій щодо застосування мийних та дезінфікуючих засобів;

    -          недостатня кількість санітарного та спеціального одягу персоналу;

    -          недотримання правил особистої гігієни співробітниками закладів;

    -      використання не за призначенням інвентарю для прибирання приміщень закладів, недостатня його кількість та невпорядковане  зберігання.

    З метою профілактики кишкових інфекцій, в епіднебезпечний весняно-літній період, звертаємо увагу суб’єктів господарювання щодо необхідності виконання вимог діючого законодавства та посилення контролю за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на об’єктах.





    Схожі новини
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекції серед учнів середньої загальноосвітньої школи № 112 у Дніпрі
  • Торік фітосанітарні інспектори провели понад 5,5 тис. перевірок у сферах карантину та захисту рослин
  • Названі результати перевірок у сфері безпечності харчових продуктів
  • У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба Запоріжжя здійснила понад 200 перевірок у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства


У І кварталі 2019 року спеціалісти Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 227 планових заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.

У ході проведених перевірок встановлено, що практично кожен суб’єкт господарювання порушує санітарно-гігієнічний режим, виробничу та особисту гігієну.

Державний нагляд (контроль) проводився з застосуванням лабораторних досліджень: відібрано понад 2,5 тис. змивів із навколишнього середовища, бактерії групи кишкової палички виявлені в 1,8%, проведено дослідження 145 зразків харчових продуктів (готових страв), із яких 2,8% не відповідали гігієнічним вимогам за бактеріологічними показниками та 1,3% проб води з відхиленням із внутрішньої водорозподільної мережі.

За результатами перевірок, Держпродспоживслужба області, всім без винятку суб’єктам господарювання, направила приписи про усунення, у визначені строки, порушень вимог санітарного законодавства та безпечності, а також окремих показників якості харчових продуктів. Узагальнені матеріали направлені до органів влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування.

У сфері безпечності харчових продуктів до 74 суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на загальну суму 244,6 тис. грн.

Основними недоліками, які виявлені в ході  проведення планових заходів держаного нагляду (контролю), є:

-          порушення термінів  проходження медичних оглядів працівниками закладів;

-          порушення санітарно – протиепідемічного режиму в організації водо забезпечення об’єкту нагляду;

-          використання мийних та дезінфікуючих засобів при відсутності документів, що підтверджують їх безпеку та  якість, недостатній запас;

-          проведення поточного та генерального прибирання приміщень без врахування вимог інструкцій щодо застосування мийних та дезінфікуючих засобів;

-          недостатня кількість санітарного та спеціального одягу персоналу;

-          недотримання правил особистої гігієни співробітниками закладів;

-      використання не за призначенням інвентарю для прибирання приміщень закладів, недостатня його кількість та невпорядковане  зберігання.

З метою профілактики кишкових інфекцій, в епіднебезпечний весняно-літній період, звертаємо увагу суб’єктів господарювання щодо необхідності виконання вимог діючого законодавства та посилення контролю за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на об’єктах.





Схожі новини
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекції серед учнів середньої загальноосвітньої школи № 112 у Дніпрі
  • Торік фітосанітарні інспектори провели понад 5,5 тис. перевірок у сферах карантину та захисту рослин
  • Названі результати перевірок у сфері безпечності харчових продуктів
  • У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.