Аграрний тиждень. Україна
» » Свинина вже не найпопулярніше м’ясо в світі
» » Свинина вже не найпопулярніше м’ясо в світі

Свинина вже не найпопулярніше м’ясо в світі


Свинина вже не найпопулярніше м’ясо в світі

 У 2019 році курятина має стати найбільш споживаним у світі видом м’яса, опередивши свинину, оскільки африканська чума свиней знищила значну частину національного поголів’я в Китаї – країні, що є найбільшим глобальним виробником і споживачем свинини. Це питання стало темою нещодавнього засідання Міжнародної ради з птахівництва (International Poultry Council).


АЧС суттєво вплинула на чисельність свиней на 3 континентах і в 15 країнах. Скорочення виробництва свинини у 2019 році, як очікується, становитиме 14%. Існують навіть більш песимістичні прогнози.
“Скорочення поголів’я свиней в Китаї через АЧС призведе до великих потрясінь на світових ринках м’яса. Ціни на всі види тваринних білків зростуть. Найбільше від змін виграють навіть не експортери свинини, яких чекає шалений попит у КНР, а виробники птиці”, – говорить Крістін Мак-Кракен, старший аналітик Rabobank.
 
Експерт також зазначає, що Китай намагатиметься зменшити дефіцит м’яса на внутрішньому ринку не лише шляхом нарощування імпорту, а й за рахунок збільшення обсягів виробництва інших видів тваринного білка – курятини, яловичини, яєць та морепродуктів.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • У ЄС скорочується поголів’я свиней
  • АЧС: експерти прогнозують дефіцит свинини на рівні 12 млн тонн
  • Поголів'я ВРХ критично зменшилось
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів
  • У листопаді відбулося найбільше скорочення поголів’я свиней за останні два роки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.