Дві компанії розпочали виробництво органічної курятини на Дніпропетровщині
13 May, Розділ Новини, переглядів 3 113
Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції, в інтерв’ю для видання Seeds повідомив, що в Україні почнуть застосовувати унікальну технологію вирощування курей. Два підприємства з Дніпропетровської області, органічна ферма “УкрБіоЛенд” та ще одне підприємство в Апостолівському районі, будуть застосовувати вільний випас курей в посівах амаранту.
За словами пана Дуди, такий спосіб господарювання матиме синергетичний ефект, тобто принесе користь, як компанії, що вирощує амарант, так і птахівникам.
“Коли амарант підросте, курей випускають в посіви амаранту,територію огороджують електро-пастухом. Вони скубуть бур’яни, комашок, нижні листочки амаранту. Підростуть – стрибатимуть трохи вище. Водночас кури підживлюють ґрунт своїм послідом. Амарант, в свою чергу, захищає їх від летючих хижаків. Для органічних господарств, що не мають власного тваринництва та роблять ставку виключно на органічні добрива рослинного походження, це великий плюс – отримати ще й курячий послід для того, щоб підтримувати родючість ґрунту в належному стані і забезпечити врожайність подальших культур. Вони отримують до того ж практично повноцінний врожай товарного амаранту, тому що волоті знаходиться високо над землею – потім зайде комбайн і весь амарант скосить”, – розповідає голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції.
Meat-Inform
Схожі новини
Площі під амарантом цього року збільшаться вдесятероЯк зробити вирощування амаранту прибутковим бізнесомПопит на українське насіння амаранту перевищує пропозиціюНа амаранті можна заробитиПоголів’я курей-несучок скоротилося на 21,2%