Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби відвідали Брюсель із навчальним візитом
» » Фахівці Держпродспоживслужби відвідали Брюсель із навчальним візитом

Фахівці Держпродспоживслужби відвідали Брюсель із навчальним візитом





На запрошення Європейської  комісії відповідно до Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської  комісії  у  рамках  ТАІЕХ, фахівці Держпродспоживслужби 14-17 травня відвідали м. Брюссель  (Бельгія) із навчальним візитом «Ризик для здоров’я населення при використанні косметичної продукції».

В рамках візиту відбулися зустрічі в Міністерстві економіки, підприємництва та енергетики, у Федеральній службі із громадського здоров’я,  безпечності харчового ланцюга та середовища життєдіяльності, в Державній митно-фінансовій службі.

Також, разом із Науковим комітетом ЄС з питань безпеки споживачів та експертами з безпеки готової продукції було обговорено низку питань, зокрема щодо оцінки ризику впливу косметичних виробів та окремих інгредієнтів на здоров'я людини, оцінку ризику для населення при використанні небезпечної косметичної продукції, здійснення державного нагляду (контролю) з метою запобігання потрапляння в обіг небезпечної косметичної продукції,  у тому числі у країни ЄС.

Фахівці Держпродспоживслужби також відвідали митницю міжнародного аеропорту Брюссель (Zaventem) для ознайомлення з процедурами контролю вантажів.

Отриманий європейській досвід сприятиме удосконаленню системи ризик-орієнтованого підходу  під час здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства.





Схожі новини
  • Уряд затвердив критерії оцінки ступеню ризику від провадження господарської діяльності у сфері тютюнових виробів
  • Держпродспоживслужба і Центр з оцінки ризиків харчового ланцюга Болгарії підписали меморандум про взаємодію
  • Микола Присяжнюк зустрінеться з членами Європейської комісії
  • Укрпродукцію птахівництва від виходу на євроринок відділяють формальні процедури
  • МИКОЛА ПРИСЯЖНЮК ПЕРЕБУВАЄ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ У БРЮССЕЛІ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.