Аграрний тиждень. Україна
» » З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю
» » З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю

    З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю






    Новий стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» вводиться в дію 10 червня 2019 року до початку нового маркетингового року 2019/2020. Одночасно скасовується стандарт ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови» (наказ ДП «УкрНДНЦ» № 133. Презентація нового стандарту відбудеться під час 31-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» у Києві.

    Метою стандарту є оптимізація та удосконалення нормативної бази у сферах виробництва, заготівлі, зберігання, переробки, торгівлі та визначення якості зерна пшениці м’якої та твердої на продовольчі і непродовольчі потреби відповідно до структури її вирощування в Україні.

    «Розробка нового стандарту на пшеницю – це результат спільної роботи, знаходження компромісів та врахування інтересів всіх учасників ринку. Стандарт, що важливо, вступає в дію до початку нового маркетингового року 2019/2020, тому не виникне незручностей щодо зміни класів пшениці при зберіганні та транспортуванні», – прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова. 

    За її словами, новим у стандарті є скорочення кількості класів зерна пшениці м’якої непродовольчої групи, підвищення та уточнення показників хлібопекарної якості – натури, вмісту домішок, фузаріозних зерен, ушкодження зерна клопом-черепашкою, сили борошна, числа падіння, удосконалення методу визначення сажкових зерен, гармонізація з міжнародними стандартами ISO і європейськими EN посилання на чинні інструкції, регламенти, правила, і норми згідно законодавства України.

    Довідково: Стандарт є обов’язковим. Новий стандарт можна придбати у Національному органі стандартизації ДП «УкрНДНЦ» (м. Київ) та регіональних відділеннях центрів метрології і стандартизації. Нагадуємо, що стандарт повинен мати голограму, який підтверджує його чинність і дозвіл до застосування.

    Стандарт розроблено Технічним комітетом 170 «Зернові культури та продукти їх переробки» за ініціативи і участі представників всіх суб’єктів ринку зерна – Української Зернової Асоціації; Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська Аграрна Конфедерація»; Громадської Спілки «Аграрний Союз України»; ТОВ «НІБУЛОН»; Громадської Спілки «Борошномели України»; Всеукраїнської асоціації пекарів; Об’єднання «УКХЛІБПРОМ»; Європейської Бізнес Асоціації; Американської Торгівельної Палати в Україні.

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • В Україні опубліковано наказ про набуття чинності стандарту на пшеницю
  • В новому стандарті на пшеницю не враховано протруєне зерно
  • Новоа редакція стандарту на пшеницю
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Новий стандарт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

З 10 червня набирає чинності новий стандарт на пшеницю






Новий стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» вводиться в дію 10 червня 2019 року до початку нового маркетингового року 2019/2020. Одночасно скасовується стандарт ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови» (наказ ДП «УкрНДНЦ» № 133. Презентація нового стандарту відбудеться під час 31-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» у Києві.

Метою стандарту є оптимізація та удосконалення нормативної бази у сферах виробництва, заготівлі, зберігання, переробки, торгівлі та визначення якості зерна пшениці м’якої та твердої на продовольчі і непродовольчі потреби відповідно до структури її вирощування в Україні.

«Розробка нового стандарту на пшеницю – це результат спільної роботи, знаходження компромісів та врахування інтересів всіх учасників ринку. Стандарт, що важливо, вступає в дію до початку нового маркетингового року 2019/2020, тому не виникне незручностей щодо зміни класів пшениці при зберіганні та транспортуванні», – прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова. 

За її словами, новим у стандарті є скорочення кількості класів зерна пшениці м’якої непродовольчої групи, підвищення та уточнення показників хлібопекарної якості – натури, вмісту домішок, фузаріозних зерен, ушкодження зерна клопом-черепашкою, сили борошна, числа падіння, удосконалення методу визначення сажкових зерен, гармонізація з міжнародними стандартами ISO і європейськими EN посилання на чинні інструкції, регламенти, правила, і норми згідно законодавства України.

Довідково: Стандарт є обов’язковим. Новий стандарт можна придбати у Національному органі стандартизації ДП «УкрНДНЦ» (м. Київ) та регіональних відділеннях центрів метрології і стандартизації. Нагадуємо, що стандарт повинен мати голограму, який підтверджує його чинність і дозвіл до застосування.

Стандарт розроблено Технічним комітетом 170 «Зернові культури та продукти їх переробки» за ініціативи і участі представників всіх суб’єктів ринку зерна – Української Зернової Асоціації; Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська Аграрна Конфедерація»; Громадської Спілки «Аграрний Союз України»; ТОВ «НІБУЛОН»; Громадської Спілки «Борошномели України»; Всеукраїнської асоціації пекарів; Об’єднання «УКХЛІБПРОМ»; Європейської Бізнес Асоціації; Американської Торгівельної Палати в Україні.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • В Україні опубліковано наказ про набуття чинності стандарту на пшеницю
  • В новому стандарті на пшеницю не враховано протруєне зерно
  • Новоа редакція стандарту на пшеницю
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Новий стандарт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.