Упровадження компартменталізації, до якої неодноразово закликали в Асоціації тваринників України, вже на фінішній прямій.
4 червня 2019 року Андрій Жук, перший заступник голови Держпродспоживслужби, в рамках ХІ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство» заявив, що документ щодо упровадження компартменталізації уже затверджений, підписаний, йому присвоєний номер в Мінюсті і залишилось його опублікувати.
Це означає, що свинарські підприємства, в яких забезпечено високий рівень біозахисту, зможуть вільно реалізовувати свою продукцію, в тому числі й закордон.
Упровадження компартменталізації стало можливим завдяки активній діяльності Асоціації тваринників в даному напрямі.
Фахівці АТУ та її голова Ірина Паламар неодноразово закликали владу до внесення відповідних змін до законодавства на засідання робочих груп в Кабміні, Мінагрополітки, активно обговорювали необхідність введення компартментів на галузевих заходах та у ЗМІ.
Детальніше про діяльність АТУ в даному напрямі можна прочитати за посиланням:
https://usba.com.ua/
«Компартменталізація – єдина на сьогодні можливість для експорту української свинини, - каже голова АТУ Ірина Паламар. – Усі країни, в яких існує компартменталізація, продовжують залишатися активними учасниками міжнародної торгівлі. Для нас же це особливо актуально сьогодні, коли свинарство і так страждає не лише від АЧС, але від сірого імпорту свинини з Європи, через що ціна на нашу продукцію на внутрішньому ринку впала. Тому ми мусимо докласти всіх зусиль, аби експортні ринки були для нас відкрилися».