Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Служби із всієї Україну та громадськість обговорили протидію гендерній дискримінації в рекламі
» » Фахівці Служби із всієї Україну та громадськість обговорили протидію гендерній дискримінації в рекламі

Фахівці Служби із всієї Україну та громадськість обговорили протидію гендерній дискримінації в рекламі


6 червня 2019 року фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби зі всієї України та представники ряду громадських організацій обговорили оптимізацію роботи щодо виявлення, фіксації та запобігання поширенню проявів сексистської реклами. Також у заході взяли участь ДП «Український інститут інтелектуальної власності», судді Верховного суду та Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Учасники розглянули світовий досвід подолання сексизму в рекламі, питання інтелектуальної власності в рекламі, специфіку гендерної рівності в рекламі, збір доказів порушення законодавства про рекламу, судову практику розгляду гендерно-дискримінаційних справ.

Олег Кобельков зазначив, що у 2018 році Держпродспоживслужба та її територіальні органи отримали 98 звернень громадян та громадських організацій щодо розповсюдження реклами, яка є дискримінаційною за ознакою статі, розпочала 133 справи про порушення законодавства про рекламу, за якими станом на травень 2019 року прийнято 33 рішення про усунення порушень або зупинення розповсюдження реклами, 84 рішення про накладання штрафу, а по іншим справам продовжується збір доказів та проводяться відповідні експертизи.

Захід організовано представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Індустріальним гендерним комітетом з реклами.





Схожі новини
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • 6 березня на Буковині відбудеться круглий стіл щодо недопущення порушень законодавства у рекламі
  • Політична реклама – поза компетенцією Держпродспоживслужби
  • У 2018 року Держпродспоживслужба встановила понад 2 тис. порушень законодавства про рекламу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.