Аграрний тиждень. Україна
» » Птахофабрики мають покращити умови утримання курей
» » Птахофабрики мають покращити умови утримання курей

Птахофабрики мають покращити умови утримання курей


Птахофабрики мають покращити умови утримання курей

 Угода про асоціацію з ЄС, підписана Україною, передбачає адаптацію вітчизняного законодавства до норм Європейського Союзу. Однією з умов, зокрема, є зміна норм утримання тварин з метою забезпечення їх здоров’я та благополуччя. Так, новий наказ Мінагрополітики передбачає підвищення стандартів утримання курей.


 
Минулого року набув чинності Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”, який передбачає контроль умов утримання тварин, стану їх здоров’я, харчування та ін. Утім, для формування повноцінної законодавчої бази щодо благополуччя тварин потрібно ухвалити низку підзаконних актів та інших документів, які регулюватимуть це питання.
 
Мінагрополітики вже підготувало Наказ “Про затвердження вимог благополуччя при використанні тварин у сільському господарстві”, яким, за повідомленням Держпродспоживслужби, буде запроваджено “мінімальні стандарти благополуччя курей-несучок та курей, що утримуються для виробництва м’яса”.
 
“Передбачається, що в контексті запровадження мінімальних стандартів благополуччя в частині утримання курей в клітках для птахівників буде передбачений перехідний період – до 2026 року. В інтересах птахівників над цими питаннями починати працювати уже зараз, щоб грамотно вибудувати політику розвитку своїх компаній та увійти в 2026 рік без іміджевих втрат”, – зазначає голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • В Україні змінять стандарти виробництва м'яса
  • Володимир Лапа: Виробникам варто активніше імплементувати європейські вимоги щодо благополуччя тварин
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Уряд посилює контроль над побічними продуктами тваринного походження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.