Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності
АТУ»Новини»Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності

    Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності


    Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності

    З 11 по 14 червня 2019 року спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів взяли участь у навчальній програмі «Профілактика та контроль за резистентністю до протимікробним препаратам в контексті глобальної концепції "Єдиного здоров’я», організованій Європейським Союзом в рамках Better Training for Food Safer.

    Участь у заході також взяли фахівці з Азербайджану, Білорусії, Вірменії, Грузії, Казахстану та Молдови.

    Основним акцентом заходу стало налагодження та удосконалення регіонального співробітництва між зацікавленими міністерства та відомствами, а також з операторами ринку з розведення та утримання тварин, ліцензованими лікарями ветеринарної медицини, лікувальними закладами та лікарями гуманної медицини.

    У ході навчання учасники обговорили актуальні питання щодо застосування передового досвіду з метою уникнення виникнення та поширення резистентності до антибіотиків, у тому числі оптимального використання антибіотиків як для людини, так і для тварин.

    У рамках навчальної програми учасники заходу детально розглянули наступні блоки матеріалу:

    -                     завдання Європейського центру профілактики та контролю за хворобами, Європейського агентства з безпечності харчових продуктів, Європейського агентство лікарських препаратів;

    -                     контроль за використанням протимікробних препаратів;

    -                     впровадження Керівництва Європейської Комісії стосовно розумного використання протимікробних препаратів в ветеринарії (2015 р., 2017р.);

    -                     моніторинг резистентності протимікробних препаратів в Європейському Союзі у сферах гуманної та ветеринарної медицини;

    -                     впровадження Рішення Європейської Комісії № 2013/652/ЄС щодо моніторингу та інформування про резистентність зоонозних та коменсальних збудників хвороб до протимікробних препаратів в гуманній та ветеринарній медицині.

    Даний захід проходив в форматі активного діалогу, учасники навчання мали змогу як поспілкуватися з вузькопрофільними фахівцями з даної проблематики, так і отримати роз’яснення з проблемних питань.






    Схожі новини
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Держпродспоживслужба та ЄБА обговорили актуальні питання ветеринарної галузі
  • На Франківщині пройшли навчання щодо дотримання норм безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Полтавщині відбувся семінар-навчання з актуальних питань діяльності Держпродспоживслужби
  • Україна та Словаччина обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарії

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності

19 червень, Розділ Новини, переглядів 3 188

Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності

З 11 по 14 червня 2019 року спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів взяли участь у навчальній програмі «Профілактика та контроль за резистентністю до протимікробним препаратам в контексті глобальної концепції "Єдиного здоров’я», організованій Європейським Союзом в рамках Better Training for Food Safer.

Участь у заході також взяли фахівці з Азербайджану, Білорусії, Вірменії, Грузії, Казахстану та Молдови.

Основним акцентом заходу стало налагодження та удосконалення регіонального співробітництва між зацікавленими міністерства та відомствами, а також з операторами ринку з розведення та утримання тварин, ліцензованими лікарями ветеринарної медицини, лікувальними закладами та лікарями гуманної медицини.

У ході навчання учасники обговорили актуальні питання щодо застосування передового досвіду з метою уникнення виникнення та поширення резистентності до антибіотиків, у тому числі оптимального використання антибіотиків як для людини, так і для тварин.

У рамках навчальної програми учасники заходу детально розглянули наступні блоки матеріалу:

-                     завдання Європейського центру профілактики та контролю за хворобами, Європейського агентства з безпечності харчових продуктів, Європейського агентство лікарських препаратів;

-                     контроль за використанням протимікробних препаратів;

-                     впровадження Керівництва Європейської Комісії стосовно розумного використання протимікробних препаратів в ветеринарії (2015 р., 2017р.);

-                     моніторинг резистентності протимікробних препаратів в Європейському Союзі у сферах гуманної та ветеринарної медицини;

-                     впровадження Рішення Європейської Комісії № 2013/652/ЄС щодо моніторингу та інформування про резистентність зоонозних та коменсальних збудників хвороб до протимікробних препаратів в гуманній та ветеринарній медицині.

Даний захід проходив в форматі активного діалогу, учасники навчання мали змогу як поспілкуватися з вузькопрофільними фахівцями з даної проблематики, так і отримати роз’яснення з проблемних питань.






Схожі новини
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Держпродспоживслужба та ЄБА обговорили актуальні питання ветеринарної галузі
  • На Франківщині пройшли навчання щодо дотримання норм безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Полтавщині відбувся семінар-навчання з актуальних питань діяльності Держпродспоживслужби
  • Україна та Словаччина обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарії

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.