27 травня 2019 року в м. Івано-Франківськ відбулося навчання з питань дотримання санітарного, харчового законодавства та законодавства з питань захисту прав споживачів для працівників Івано-Франківської обласної спілки споживчих товариств.
Участь в заході взяли представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, громадських організацій та бізнесу.
У рамках заходу учасники розглянули питання дотримання операторами ринку харчових продуктів норм чинного законодавства та профілактику виникнення харчових отруєнь. Також обговорили вимоги до операторів ринку харчових продуктів, їх права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства, маркування харчових продуктів та надання інформації для споживачів щодо харчових продуктів.
Присутні особливу увагу приділили аналізу запровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для торгівельних підприємств, закладів ресторанного господарства, агропродовольчих ринків.
Крім того учасники навчання ознайомилися з особливостями реалізації непродовольчої групи товарів в контексті законодавства про захист прав споживачів, ринкового та метрологічного нагляду.