Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині обговорили нові законодавчі вимоги до вирощування та експорту продукції рослинництва
» » На Херсонщині обговорили нові законодавчі вимоги до вирощування та експорту продукції рослинництва

На Херсонщині обговорили нові законодавчі вимоги до вирощування та експорту продукції рослинництва




03 липня 2019 року за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбувся семінар «Новітні вимоги законодавства до вирощування експорту продукції рослинництва».

Участь у заході взяли сільгосптоваровиробники Херсонщини, представники Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обдержадміністрації, виробники насіння та садивного матеріалу, аграрні науковці, інші зацікавлені особи.

Розпочинаючи захід, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на важливості теми семінару, адже насінництво – це одне з актуальних питань і стратегічних напрямків виробництва. Від того, яким насінням засівається нива, такий урожай збирає, а потім реалізує виробник.

Управління начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управдіння Держпродспоживслужби в Херсонській області Лариса Коломієць поінформувала учасників про загальні засади вирощування та експорту продукції рослинництва.

У ході семінару учасники розглянути питання державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти, встановлення та/або підтримання офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від певних шкідливих організмів.

Заступник начальника обласної філії ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» Дмитро Васильєв доповів присутнім про сертифікацію насіння та садивного матеріалу в умовах Півдня України.

Також на заході була презентована Херсонська обласна державна фітосанітарна лабораторія та поінформовано про сучасний стан і перспективи її розвитку.





Схожі новини
  • На Херсонщині розглянуть нові законодавчі вимоги до вирощування та експорту продукції рослинництва
  • На Херсонщині обговорять відповідальність за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції
  • На Херсонщині обговорять питання взаємодії територіальних органів Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Херсонщині обговорили пріоритетні напрямки із запобігання захворювань бджіл та першочергові заходи при їх отруєнні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.