Аграрний тиждень. Україна
» » Під Херсоном китайці збільшують поголів'я сайгаків
» » Під Херсоном китайці збільшують поголів'я сайгаків

Під Херсоном китайці збільшують поголів'я сайгаків


Нещодавно перший в Україні приватний розплідник сайгаків поповнився на 70 тварин: китайці купили молодих сайгаків в заповіднику «Асканія Нова» за мільйон гривень.

Ці гроші, як сказав директор заповідника «Асканія-Нова» Віктор Гавриленко, підуть на закупівлю пального, запчастин до техніки, і кормів на зиму для тварин.

Для розведення сайгаків збудували спеціальні вольєри – з відеоспостереженням та електропанелями. Представники китайської компанії заявляють, що основна їхня мета – відновити поголів’я сайгаків та копитних від вимирання.

Вольєри обійшлись китайцям близько 10 млн грн. На огорожі змонтували пристрій «електричний пастух», що відлякує хижаків, камери відеоспостереження, навколо – захисна смуга від пожежі. Енергію ця система отримує від сонячних панелей.

У вольєр випустили 23 сайгаки. Сайгачат вигодували і привчили не боятися людей в заповіднику Асканія-Нова. У клітинах їх перевезли на нове місце проживання.

Вміщені там самки навесні теж дали приплід: до привозу переселенців із заповідника в китайському розпліднику було вже 34 сайгака.

agravery.com





Схожі новини
  • Ігор Швайка візьме участь у відкритті молочнотоварного комплекс у Херсонській області
  • ПРО УЧАСТЬ ІНСТИТУТУ ТВАРИННИЦТВА СТЕПОВИХ РАЙОНІВ ІМЕНІ М.Ф. ІВАНОВА “АСКАНІЯ-НОВА” У МІЖНАРОДНОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ ФОРУМІ “ТАВРІЙСЬКІ ГОРИЗОНТИ: ПРИВАБЛИВІСТЬ, СПІВПРАЦЯ, ІНВЕСТИЦІЇ, ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК”
  • Підприємства Держлісагентства збудують 6 сучасних вольєрів
  • До Дня науки
  • Про семінар "Селекція, оцінка тварин за типом, управління процесами в молочному та м’ясному скотарстві”

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.