Аграрний тиждень. Україна
» » Українці стали їсти мало картоплі
» » Українці стали їсти мало картоплі

    Українці стали їсти мало картоплі


    Такими даними поділилась директорка Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова, передає kurkul.com.

    Також фахівчиня прокоментувала ситуацію на ринку бульби.

    Високі ціни на картоплю (17-20 грн/кг), низька врожайність культури та згортання професійного картоплярства — ось основні тенденції сезону 2019. 

    «Постійні перепади температур, які спостерігались в усіх регіонах України, сприяли поширенню хвороб картоплі. У поєднанні із посухою в одних областях та з паводками в інших цього року прогнозуємо низьку врожайність культури. Через це ціна на картоплю вдвічі вища, ніж у 2018 році. Гуртова ціна на рівні 10-12 грн/кг, роздрібна доходить до 20 грн/кг.

    На високі ціни впливає також неврожай картоплі в Європі. Через аномальну спеку та низьку врожайність західні сусіди змушені закуповувати бульбу у Молдові та Україні», — коментує експерт.

    Щодо прогнозів, то говорити про дефіцит картоплі на українських ринках зарано. Бо близько 90% другого хліба вирощується на присадибних ділянках населенням. Але у промисловому картоплярстві спостерігаються негативні тенденції. Так за останні 3 роки площі під промисловими плантаціями картоплі скоротились з 70-80 до 20-26 тис. га.

    Також Оксана Руженкова зазначила, що фермери відмовляються вирощувати столову картоплю, перепрофільовуючи на вирощування сортів для переробки (крохмальна, для чіпсів чи фрі).

    agravery.com





    Схожі новини
  • В Україні дорожчає картопля
  • До березня вартість картоплі може зрости до 12 грн/кг - експерт
  • І.Стрелюк: ціна на картоплю знизиться
  • Мінагрополітики: урожай картоплі цього року буде на рівні минулорічного - 23 млн тонн
  • Цього року дефіциту картоплі не буде

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці стали їсти мало картоплі


Такими даними поділилась директорка Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова, передає kurkul.com.

Також фахівчиня прокоментувала ситуацію на ринку бульби.

Високі ціни на картоплю (17-20 грн/кг), низька врожайність культури та згортання професійного картоплярства — ось основні тенденції сезону 2019. 

«Постійні перепади температур, які спостерігались в усіх регіонах України, сприяли поширенню хвороб картоплі. У поєднанні із посухою в одних областях та з паводками в інших цього року прогнозуємо низьку врожайність культури. Через це ціна на картоплю вдвічі вища, ніж у 2018 році. Гуртова ціна на рівні 10-12 грн/кг, роздрібна доходить до 20 грн/кг.

На високі ціни впливає також неврожай картоплі в Європі. Через аномальну спеку та низьку врожайність західні сусіди змушені закуповувати бульбу у Молдові та Україні», — коментує експерт.

Щодо прогнозів, то говорити про дефіцит картоплі на українських ринках зарано. Бо близько 90% другого хліба вирощується на присадибних ділянках населенням. Але у промисловому картоплярстві спостерігаються негативні тенденції. Так за останні 3 роки площі під промисловими плантаціями картоплі скоротились з 70-80 до 20-26 тис. га.

Також Оксана Руженкова зазначила, що фермери відмовляються вирощувати столову картоплю, перепрофільовуючи на вирощування сортів для переробки (крохмальна, для чіпсів чи фрі).

agravery.com





Схожі новини
  • В Україні дорожчає картопля
  • До березня вартість картоплі може зрости до 12 грн/кг - експерт
  • І.Стрелюк: ціна на картоплю знизиться
  • Мінагрополітики: урожай картоплі цього року буде на рівні минулорічного - 23 млн тонн
  • Цього року дефіциту картоплі не буде

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.