Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні встановилиі норми природних втрат зерна при зберіганні на складах
» » В Україні встановилиі норми природних втрат зерна при зберіганні на складах

В Україні встановилиі норми природних втрат зерна при зберіганні на складах


Відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 червня 2019 року № 316 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 липня 2019 року за № 742/33713, передає прес-служба Держпродспоживслужби.

Слід зазначити, що природні втрати зерна при зберіганні виникають за рахунок біологічних (пов’язаних із життєдіяльністю зерна і мікроорганізмів у ньому) і механічних (розпил зернового пилу при розвантажувально-навантажувальних операціях при прийманні і відпуску зерна) чинників.

Наказ встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.

Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі чинних програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств.

Це дозволяє вести належний і коректний облік та формувати операції із зерном та продуктами його переробки за зернових складах та зернопереробних підприємствах.

agravery.com





Схожі новини
  • Встановлені норми природних втрат зерна при його зберіганні на складах
  • Молоко в Україні вироблятиметься за новими вимогами
  • Набули чинності зміни в законодавстві щодо ідентифікації та реєстрації свиней
  • За підсумками 2018 року було прийнято низку нормативно-правових актів щодо розвитку галузі садівництва, виноградарства і хмелярства
  • Уряд спростив процедуру сертифікації зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.