Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.
Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.
«У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.
Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.
«Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.
Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.
Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.
agravery.com