Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС
АТУ»Новини»На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС

    На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС


    Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.

    Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.

    «У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.

    Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.

    «Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.

    Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.

    Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.

    agravery.com





    Схожі новини
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок
  • На Вінниччині вирощують 50% всіх садів України
  • Вінницькою гречкою можна нагодувати 4 області
  • В Україні побудують 16 холодильників для зберігання 140 тисяч тонн плодово-овочевої продукції
  • На летний период введен запрет на вылов креветок и мидий, − Главрыбвод

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС

30 липень, Розділ Новини, переглядів 1 981

Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.

Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.

«У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.

Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.

«Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.

Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.

Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.

agravery.com





Схожі новини
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок
  • На Вінниччині вирощують 50% всіх садів України
  • Вінницькою гречкою можна нагодувати 4 області
  • В Україні побудують 16 холодильників для зберігання 140 тисяч тонн плодово-овочевої продукції
  • На летний период введен запрет на вылов креветок и мидий, − Главрыбвод

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.