Аграрний тиждень. Україна
» » На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС
» » На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС

    На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС


    Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.

    Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.

    «У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.

    Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.

    «Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.

    Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.

    Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.

    agravery.com





    Схожі новини
  • На Вінниччині вирощують 50% всіх садів України
  • Вінницькою гречкою можна нагодувати 4 області
  • На летний период введен запрет на вылов креветок и мидий, − Главрыбвод
  • В Україні побудують 16 холодильників для зберігання 140 тисяч тонн плодово-овочевої продукції
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Вінниччині вирощують королівські креветки та планують експорт до ЄС


Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.

Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.

«У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.

Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.

«Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.

Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.

Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.

agravery.com





Схожі новини
  • На Вінниччині вирощують 50% всіх садів України
  • Вінницькою гречкою можна нагодувати 4 області
  • На летний период введен запрет на вылов креветок и мидий, − Главрыбвод
  • В Україні побудують 16 холодильників для зберігання 140 тисяч тонн плодово-овочевої продукції
  • У В'єтнамі загинули 98% тованих креветок

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.