Про це йдеться у репортажі Факти на ICTV.
Відмічається, що технологія, за якою відбувається охолодження делікатесу, дозволяє зберігати їх без заморозки.
«У Жмеринці діє завод з вирощування креветок. Підприємець Петро Гижко перетворив приміщення колишньої хутряної фабрики, яке пустувало більше 10 років, в органічну ферму. У акваріумах загальною ємністю 6 тисяч тон води живуть понад 180 тисяч мальків та дорослих особин. Їх вирощують у закритому приміщенні з постійною температурою +34», — йдеться у сюжеті.
Завдяки спеціальній солі прісну воду перетворили на подібну до вод Атлантичного океану. Для того, щоб мальки перетворились у дорослу креветку потрібно пів року.
«Ця креветка набагато краща за ті, які завозять. Наше головне завдання виростити креветку та охолодити. Тобто продати не заморожену», — відзначає директор ферми Петро Гижко.
Наразі делікатеси постачають лише у ресторани за ціною 400 грн за кілограм. Підприємство планує наростити виробництво до 80 тонн на рік та вийти на європейські ринки.
Нагадаємо, на Хмельниччині висадили плантацію павловнії.
agravery.comИспользование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше