Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (05.08-09.08.2019)
» » Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (05.08-09.08.2019)

Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (05.08-09.08.2019)


Доброго дня, любі читачі! Чи поспішаєте ви, як я, подивитися навколо та пошукати для себе добрий шматочок земельки, на якій в майбутньому вирощуватимете персики? І не кажіть, що в вашому регіоні вони не ростуть, адже у нас на сайті є новина, що цьогоріч почав плодоносити сад у Волині, де персики ростуть аж на двох гектарах. Але я відволікся... Спитайте краще, чому це я почав землю шукати? А все просто - наступного року її можна будет купити. І не кажіть ні - сам президент про це сказав

І ось думай тепер, що з цим робити. Адже система працює не дуже добре, реформувати треба багато - я не вигадую, тут так написано Держуправління земельними ресурсами не відповідає потребам ринкової економіки — експерти. Мої колеги цього тижня багато цікавинок про землю зібрали. Ось, наприклад, Як треба змінити земельну політику держави? Топ-5 напрямків або ось Відносини між орендарем та землевласником: як регулювати?. А чого? Поки є час, будемо розбиратися. Адже обіцянки президента напевно не цяцянки, бо вже в його офіці заявили, що модель ринку землі в Україні можуть представити до кінця серпня. І банкири кажуть, що банківська система України готова до роботи з ринком землі.

Коментар Єнота: може вони й поспішають, але мені вже трохи набридло про все це читати... Давайте ринок вже буде? 

Ви скажете, що грошей нема? Та й в мене небагато, поскаржуся... Але ось, розумні люди кажуть, що переважна частина аграріїв такі нічогенько має - 2018 рік понад 86% вітчизняних агропідприємств закінчили з прибутком.

Але, стоп, чого це я багато говорю про землю? Давайте поговоримо про: 

Цифра тижня №1: 120 млн гривень прибутку втратили бджолярі через загибель бджіл

Цифра тижня №2:  $1 млн на розвиток сільського господарства на Донбасі ФАО виділила

Цифра тижня №3: 4,6 млн тонн зерна Україна експортувала

Про експорт, щоб ви знали, взагалі можна багато говорити. Наприклад питати - чому аграрії не тримають зерно та на які ціни збуту їм розраховувати? Чи варто чекати ціну на зерно, або продавати зараз, як вплинув курс валют на трейдерів і чи завадять військові навчання Росії в Чорному морі українському експорту зерна? Про все мої колеги дізналися, про все спросили, тож читайте

Але попередимо одразу - перевезення зерна автотранспортом подорожчає

Втім, це не катастрофа, та й навіть не біда. А ось те, що відразу три фермерських господарства Одещини стали жертвами рейдерського захоплення, хочь і не несподіванка, бо рейдери лютують, але дуже прикро. Та й ця новина - SOS: На Полтавщині шахраї продали неіснуючої агротехніки на 2 млн гривень - неприємна. 

Коментар Єнота: Дурють нашого брата, ох, як дурють... 

Але все не так погано, як завжди - поруч з прикрим є прекрасне. А прекрасне в тому, що наступного тижня в Києві буде перша баржа з кавунами

Коментар Єнота: вони смугасті, я смугастий.... Може ми рідні? Бо ж люблю-не-можу

А як не любите кавуни, їжте гриби та дізнайтеся з матеріалу моїх колег про те, що українські ферми вирощують приблизно  50 тисяч тонн  грибів на рік,  переважна більшість з яких – це печериці, та ще безліч всілякого цікавого про гриби. 

Хочете більше знати про ціни та тренди на зернові та овочі, тоді мерщій - читайте  наші свіжі моніторинги. 

ТОП-3 матеріали тижня: 

Своя ніша: користь від кобили, або скільки можна заробити на кумисі

Лінія захисту: як боронити плодові на початку серпня

BigBlueberry: історія бренду, який в перший рік продажу потрапив на полиці Lidl

agravery.com





Схожі новини
  • Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (11.03-15.03.2019)
  • Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (04.03-07.03.2019)
  • Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (25.02-01.03.2019)
  • Уряд іде на ризик у земельному питанні
  • Президент: закон на сьогодні забороняє іноземцям скуповувати українську землю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.