Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (25.02-01.03.2019)
» » Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (25.02-01.03.2019)

Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (25.02-01.03.2019)


Доброго дня, мої любі читачі! Вітаю вас із початком весни, хоча за вікном зараз ой як не тепло. Але ж ми всі знаємо, що то шивдкоплинне і скоро більшість з вас почне пропадати на полях. І я разом з вами, ви ж знаєте, які ми, єноти, хазяйновиті та працелюбні. 

До речі, багатьом можливо вже потрібно в поле. Бо вже можна вносити добрива і академіки радять не затягувати з цим, бо весна прийшла та тепло буде вже ось-ось. А деталі мої колеги пояснили у черговому випуску Школи агрономів: чи вносити добрива по мерзло-талому ґрунту- досвід фермерів 

А як ви вважаєте, що ще рано, почитайте що говорять розумні люди про ймовірні загрози цього року - Олександр Мигловець: проблеми цього сезону та засоби їх вирішення

Коментар Єнота: ох і розумний, цей Мигловець! Але ж таке страшне каже, мені аж лячно за вас - всі ці шкідники та хвороби... Повбивав би... 

Але поки що почитаємо новини: 

Цифра тижня №1: 300 збиткових станцій може закрити «Укрзалізниця». Іч які розумні, вже й забули про складнощі восени, коли не вистачало потужностей все вивезти. 

Цифра тижня №2: 65 млрд грн капітальних інвестицій залучив АПК за рік. Мене особисто це не дивує. Бо куди ще зараз кошти вкладати? 

Цифра тижня №3:  на 20 млрд гривень у 2018/2019 МР цукрова галузь реалізувала продукції. Молодці, а ще цього тижня був величезний цукровий конгрес - Sugar Word, де розповідали все-все про солодку галузь. Я там був, цукром закушував. Сьогодні, пізніше, вийде детальний матеріал про нього. Не пропустіть. 

Але, взагалі, мені не пощастило - мене не взяли на дуже, дуже круту виставку - BIOFACH 2019. Ну не беруть туди єнотів, хоч би що. Але мої колеги постаралися та вияснили все потрібне для мене - Інсайти виставки BIOFACH 2019 для виробників органіки. 

Коментар Єнота: ну ми, єноти, взагалі за органіку. Адже малим єнотикам ГМО зась, та й пестициди зашкодити можуть. З людськими дітиськами простіше, але й їм смакуватиме добре. 

Цього тижня мої колеги підготували для вас купку порад та історій із чужого досвіду. Бо, хоч би що не було в країні, все більша кількість людей хочуть працювати на себе та на своїй землі. Але мало мати гроші чи отримати доступ до державних програм розвитку, підтримки, дотацій. Треба мислити стратегічно, дослідити можливості своєї землі та спробувати бути якомога автономним. Як це зробити, радить запорізький фермер Костянтин Лисенко. Якщо ваше серце лежить до роботи з худобою, ви хочете мати власне молоко та годувати діточок добрими продуктами, можливо вам краще придивитися до органічного виробництва молочних продуктів. Це ще й дуже вигідно, якщо взятися з розумом. Ось колишній фінасист, а нині власник успішного молочного підприємства з Волині Валентин Обштир переконує, що українці готові  купувати органічні молочні сири, а капіталовкладенння у цей вид бізнесу цілком виправдний крок - «Старий Порицьк» рекомендує: як реально отримувати додану вартість на молочній органіці. 

Коментар Єнота: а може й мені корівку собі завести? Хоча у мене ж лапки...  

Але, якщо ви вже працюєте над вирощуванням зернових та не хочете їм зраджувати, то й не треба. Бо можна навіть звичайнісіньку кукурудзу виростити втрічі краще, ніж в середньому по країні. Як, читайте в матеріалі мої колег - Секрет рекорду СТОВ «Дніпро»: як отримати 19 тонн кукурудзи з гектару

Але будьте уважні, якщо ви працюєте із ФОПами - їх хочуть заборонити. Чому і чим це вартуватиме аграріям, ми розібралися та й вам готові розповісти - ФОПам заборонено: як вплинуть на аграріїв нові вимоги щодо працевлаштування

Що цього тижня відбувалось на ринку зернових та овочів, ми для вас також дізналися. Не лінуйтеся, читайте. 

І наостанок ТОП3 найцікавіших матеріалів тижня: 

На пальне і зарплату: як отримати гроші в рамках кредитної лінії?

Елеватори на мільйон тонн. Керівник відділу трейдингу «Епіцентр К» про потужності зберігання як профіт-центр

Як аграрію обрати надійну охоронну компанію? Поради з вибору

І про духовне - цього тижня Блаженнішому Любомиру Гузару виповнилось би 86 років. Це була справді свята людина і моїм колегам пощастило поговорити з ним незадовго до смерті. Почитайте ж його думки щодо землі та агріріїв. 

Чекаємо з нетерпінням наступного тижня, коли вітатимемо своїх найкращіх та найдорожчих жінок! Ну і я свою наречену та кохану готуватимусь вітати, якщо, звісно, куплю гідний дарунок. Але про це вже наступного тижня! Кохайтеся, бо ми того варті!

agravery.com





Схожі новини
  • Школа агрономів: чи вносити добрива по мерзло-талому ґрунту- досвід фермерів
  • Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (18.02-22.02.2019)
  • Аграрний дайджест від Єнота-агровіра (11.01-15.02.2019)
  • Як доглядати за ягідними
  • Застосування карбамідо-аміачної суміші (КАС) під агрокультури

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.