Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Житомирщина стала лідером з виробництва меду
АТУ»Новини»Житомирщина стала лідером з виробництва меду

    Житомирщина стала лідером з виробництва меду


    Про це повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

    Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.

    Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

    «У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

    Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Свято меду відкрилося в Харкові
  • Святковий ярмарок-продаж
  • У січні-травні Україна експортувала 26,2 тис. тонн меду
  • Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився
  • Україна вийшла на європейський ринок меду

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Житомирщина стала лідером з виробництва меду

12 серпень, Розділ Новини, переглядів 1 339

Про це повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

agravery.com





Схожі новини
  • Свято меду відкрилося в Харкові
  • Святковий ярмарок-продаж
  • У січні-травні Україна експортувала 26,2 тис. тонн меду
  • Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився
  • Україна вийшла на європейський ринок меду

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.