Аграрний тиждень. Україна
» » Житомирщина стала лідером з виробництва меду
» » Житомирщина стала лідером з виробництва меду

    Житомирщина стала лідером з виробництва меду


    Про це повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

    Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.

    Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

    «У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

    Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився
  • У січні-травні Україна експортувала 26,2 тис. тонн меду
  • Україна вийшла на європейський ринок меду
  • Святковий ярмарок-продаж
  • Свято меду відкрилося в Харкові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Житомирщина стала лідером з виробництва меду


Про це повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

Кожна восьма тонна українського меду збирається саме з пасік Житомирської області. Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

agravery.com





Схожі новини
  • Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився
  • У січні-травні Україна експортувала 26,2 тис. тонн меду
  • Україна вийшла на європейський ринок меду
  • Святковий ярмарок-продаж
  • Свято меду відкрилося в Харкові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.