Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Україна збільшує експорт пиво до Європи
АТУ»Новини»Україна збільшує експорт пиво до Європи

    Україна збільшує експорт пиво до Європи


    Про це повідомляє segodnya.ua.

    За рік Україна виробляє 180 млн декалітрів солодового пива, 19 млн з них випиває Європа. При цьому на світовому ринку стає все популярнішим крафтовое пиво з України.

    Пивовар Сергій Гойко пояснює: масове виробництво здешевлюють, як можуть, а значить, якість і смак можуть викликати питання.

    «Є концентрат солоду, його відфільтрують, і ви не дізнаєтеся його якість. Тільки за своїм самопочуттям – може бути головний біль, специфічний запах з рота, з шлунком може щось бути», – говорить Гойко.

    Ціноутворення крафтового пива починається з якості обладнання. Також у вартість входить ціна хмелю, солоду і дріжджів. Плюс – витрати на електроенергію і зарплату робітникам.

    «Пиво формується від варіння за 35-40 днів, півлітровий келих в результаті коштує 75 гривень», – говорить Гойко.

    І це не межа. Є сорти пива, вартість яких може досягати 90 гривень за півлітра.

    «Новозеландський, американський, німецький хміль – це природні консерванти, на сьогодні коштує вісім тисяч гривень за п’ять кілограм», – говорить Гойко.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Производство пива в Украине сократилось на 7,7%
  • В Україні різко подорожчало пиво - на 11%, а продажі впали - на 9,3%
  • Китайці питимуть українське пиво по 3 долари за 0,5 л
  • Львівська пивоварня у 2012 році скоротила обсяг виробництва пива на 13,5%
  • Вчені розповіли про користь пива для здоров'я

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна збільшує експорт пиво до Європи

14 серпень, Розділ Новини, переглядів 1 395

Про це повідомляє segodnya.ua.

За рік Україна виробляє 180 млн декалітрів солодового пива, 19 млн з них випиває Європа. При цьому на світовому ринку стає все популярнішим крафтовое пиво з України.

Пивовар Сергій Гойко пояснює: масове виробництво здешевлюють, як можуть, а значить, якість і смак можуть викликати питання.

«Є концентрат солоду, його відфільтрують, і ви не дізнаєтеся його якість. Тільки за своїм самопочуттям – може бути головний біль, специфічний запах з рота, з шлунком може щось бути», – говорить Гойко.

Ціноутворення крафтового пива починається з якості обладнання. Також у вартість входить ціна хмелю, солоду і дріжджів. Плюс – витрати на електроенергію і зарплату робітникам.

«Пиво формується від варіння за 35-40 днів, півлітровий келих в результаті коштує 75 гривень», – говорить Гойко.

І це не межа. Є сорти пива, вартість яких може досягати 90 гривень за півлітра.

«Новозеландський, американський, німецький хміль – це природні консерванти, на сьогодні коштує вісім тисяч гривень за п’ять кілограм», – говорить Гойко.

agravery.com





Схожі новини
  • Производство пива в Украине сократилось на 7,7%
  • В Україні різко подорожчало пиво - на 11%, а продажі впали - на 9,3%
  • Китайці питимуть українське пиво по 3 долари за 0,5 л
  • Львівська пивоварня у 2012 році скоротила обсяг виробництва пива на 13,5%
  • Вчені розповіли про користь пива для здоров'я

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.