Аграрний тиждень. Україна
» » Україна збільшує експорт пиво до Європи
» » Україна збільшує експорт пиво до Європи

    Україна збільшує експорт пиво до Європи


    Про це повідомляє segodnya.ua.

    За рік Україна виробляє 180 млн декалітрів солодового пива, 19 млн з них випиває Європа. При цьому на світовому ринку стає все популярнішим крафтовое пиво з України.

    Пивовар Сергій Гойко пояснює: масове виробництво здешевлюють, як можуть, а значить, якість і смак можуть викликати питання.

    «Є концентрат солоду, його відфільтрують, і ви не дізнаєтеся його якість. Тільки за своїм самопочуттям – може бути головний біль, специфічний запах з рота, з шлунком може щось бути», – говорить Гойко.

    Ціноутворення крафтового пива починається з якості обладнання. Також у вартість входить ціна хмелю, солоду і дріжджів. Плюс – витрати на електроенергію і зарплату робітникам.

    «Пиво формується від варіння за 35-40 днів, півлітровий келих в результаті коштує 75 гривень», – говорить Гойко.

    І це не межа. Є сорти пива, вартість яких може досягати 90 гривень за півлітра.

    «Новозеландський, американський, німецький хміль – це природні консерванти, на сьогодні коштує вісім тисяч гривень за п’ять кілограм», – говорить Гойко.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Вчені розповіли про користь пива для здоров'я
  • Производство пива в Украине сократилось на 7,7%
  • В Україні різко подорожчало пиво - на 11%, а продажі впали - на 9,3%
  • Львівська пивоварня у 2012 році скоротила обсяг виробництва пива на 13,5%
  • Китайці питимуть українське пиво по 3 долари за 0,5 л

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна збільшує експорт пиво до Європи


Про це повідомляє segodnya.ua.

За рік Україна виробляє 180 млн декалітрів солодового пива, 19 млн з них випиває Європа. При цьому на світовому ринку стає все популярнішим крафтовое пиво з України.

Пивовар Сергій Гойко пояснює: масове виробництво здешевлюють, як можуть, а значить, якість і смак можуть викликати питання.

«Є концентрат солоду, його відфільтрують, і ви не дізнаєтеся його якість. Тільки за своїм самопочуттям – може бути головний біль, специфічний запах з рота, з шлунком може щось бути», – говорить Гойко.

Ціноутворення крафтового пива починається з якості обладнання. Також у вартість входить ціна хмелю, солоду і дріжджів. Плюс – витрати на електроенергію і зарплату робітникам.

«Пиво формується від варіння за 35-40 днів, півлітровий келих в результаті коштує 75 гривень», – говорить Гойко.

І це не межа. Є сорти пива, вартість яких може досягати 90 гривень за півлітра.

«Новозеландський, американський, німецький хміль – це природні консерванти, на сьогодні коштує вісім тисяч гривень за п’ять кілограм», – говорить Гойко.

agravery.com





Схожі новини
  • Вчені розповіли про користь пива для здоров'я
  • Производство пива в Украине сократилось на 7,7%
  • В Україні різко подорожчало пиво - на 11%, а продажі впали - на 9,3%
  • Львівська пивоварня у 2012 році скоротила обсяг виробництва пива на 13,5%
  • Китайці питимуть українське пиво по 3 долари за 0,5 л

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.