Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні лише 7% садів мають статус органічних
» » В Україні лише 7% садів мають статус органічних

    В Україні лише 7% садів мають статус органічних


    Про це розповіла консультант з експорту плодово-ягідної продукції Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Валентина Лановенко, передає seeds.org.ua.

    За даними Organic Standard, в Україні сертифіковані тільки 154 виробників органічних ягід, 39 виробників овочів і 31 виробник фруктів. Органічне садівництво в Україні розвивається останні 10 років, тоді як в ЄС – 30-40 років. Частка органічних яблук по відношенню до всього обсягу реалізованої в країнах ЄС, становить близько 5% і має позитивну динаміку зростання.

    Керівник австрійського кооперативу Von Herzen твердить, що конвенційні (неорганічні) яблука їм вигідно вирощувати тільки в разі, якщо це клубні сорти, які в ритейлі коштують дорожче (наприклад Pink Lady).

    Щодо всіх інших сортів, велика прибутковість буде саме при вирощуванні в органічному сегменті, оскільки попит стабільний, і закупівельні ціни вище. З нових інтенсивних насаджень яблуні (наприклад, на підщепі М-9), можна отримати як мінімум 45 тонн якісних товарних плодів. Такі насадження в Україні органічного напрямку на експорт тільки починають закладати.

    При цьому варто відзначити, що рухатися потрібно від потреб ринку і покупців і на основі цього вибирати правильні сорти. Споживачі в ЄС віддають перевагу таких сортів в органік сегменті як “Голден Делішес”, клони “Гала” і “Джонаголд”. Частка імунних сортів в загальному обсязі вироблених органічних яблук в ЄС не перевищує 25% і в основному використовується для переробки.Товарні яблука в свіжому вигляді можуть експортуватися за ціною від 0,6-1 євро за кг.

    «Європейські садівники також отримують по товарне яблуко не більше 30% від роздрібної ціни», – додає експерт.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Україна в жовтні скоротила експорт промислових органічних яблук на 42%
  • Експорт українських яблук збільшився в 3,7 разів
  • В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га
  • У Вінниці розробляють першу в Україні кооперативну експортну платформу
  • Урожай ягід та фруктів у цьому році збільшиться на 50 тис. тонн

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фотозвіти
Новини техніки
Рослинництво
Тваринництво
Відео

В Україні лише 7% садів мають статус органічних


Про це розповіла консультант з експорту плодово-ягідної продукції Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Валентина Лановенко, передає seeds.org.ua.

За даними Organic Standard, в Україні сертифіковані тільки 154 виробників органічних ягід, 39 виробників овочів і 31 виробник фруктів. Органічне садівництво в Україні розвивається останні 10 років, тоді як в ЄС – 30-40 років. Частка органічних яблук по відношенню до всього обсягу реалізованої в країнах ЄС, становить близько 5% і має позитивну динаміку зростання.

Керівник австрійського кооперативу Von Herzen твердить, що конвенційні (неорганічні) яблука їм вигідно вирощувати тільки в разі, якщо це клубні сорти, які в ритейлі коштують дорожче (наприклад Pink Lady).

Щодо всіх інших сортів, велика прибутковість буде саме при вирощуванні в органічному сегменті, оскільки попит стабільний, і закупівельні ціни вище. З нових інтенсивних насаджень яблуні (наприклад, на підщепі М-9), можна отримати як мінімум 45 тонн якісних товарних плодів. Такі насадження в Україні органічного напрямку на експорт тільки починають закладати.

При цьому варто відзначити, що рухатися потрібно від потреб ринку і покупців і на основі цього вибирати правильні сорти. Споживачі в ЄС віддають перевагу таких сортів в органік сегменті як “Голден Делішес”, клони “Гала” і “Джонаголд”. Частка імунних сортів в загальному обсязі вироблених органічних яблук в ЄС не перевищує 25% і в основному використовується для переробки.Товарні яблука в свіжому вигляді можуть експортуватися за ціною від 0,6-1 євро за кг.

«Європейські садівники також отримують по товарне яблуко не більше 30% від роздрібної ціни», – додає експерт.

agravery.com





Схожі новини
  • Україна в жовтні скоротила експорт промислових органічних яблук на 42%
  • Експорт українських яблук збільшився в 3,7 разів
  • В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га
  • У Вінниці розробляють першу в Україні кооперативну експортну платформу
  • Урожай ягід та фруктів у цьому році збільшиться на 50 тис. тонн

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.