Аграрний тиждень. Україна
» » Переробники пропонують підвищити базисні показники молока
» » Переробники пропонують підвищити базисні показники молока

    Переробники пропонують підвищити базисні показники молока


    Про це йдеться в повідомленні Асоціації Виробників Молока (АВМ)

    Так, в рамках гармонізації законодавства до європейських норм, переробні підприємства звернулися до Мінагрополітики із проханням переглянути базисні показники молока-сировини. Заводи пропонують встановити масову частку жиру та білку на рівні 4 і 3,4% відповідно.

    «Проте ми переконані, що зараз галузь не готова до таких змін. Крім того, зазначені показники не є типовими для всіх країн ЄС: для прикладу, у Польщі базисний показник по жиру складає 3,8%, а по білку — 3,4%. Наголошуємо, що господарствам-виробникам молока потрібно впровадити цілу низку норм і вимог нового харчового законодавства, серед яких, в тому числі, перехід до 2022 року на виробництво виключно екстра-ґатунку молока, згідно Наказу Мінагрополітики №118. Такі зміни вимагають від молочних ферм оперативних і значних інвестицій у реконструкцію, модернізацію, навчання персоналу тощо, — коментує Олена Жупінас. — Тим часом впродовж останніх трьох років МТФ переживають істотне зростання податкового навантаження і тиск, пов’язаний зі спекуляціями навколо строку й умов старту ринку землі. Всі ці фактори вже мають  свої негативні наслідки: поголів’я корів у промисловому секторі за І півріччя цього року скоротилося на 9700 голів. Тому всі нововведення і реформи мають бути вкрай виваженими і поступовими».

    Учасники наради домовилися про наступну зустріч у вересні, до якої як виробники, так і переробники молока мають підготувати детальну оцінку можливого економічного впливу ініціативи на учасників галузі.

    Крім того, АВМ підтримали пропозицію Мінагрополітики створити робочу групу, яка працюватиме над пошуком шляхів покращити рентабельність виробництва молока та його переробки, а також здешевлення молочної продукції, щоб зробити її більш доступною для споживачів і, відповідно конкурентнішою не лише на вітчизняному, але й на експортних ринках.

    Варто зазначити, що в профільному міністерстві підтвердили і свою підтримку законопроектів 7420−1, 2 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції», які відстоює Асоціація виробників молока.

    Нагадаємо, у першій половині серпня ціна сирого молока продовжувала зростати. При цьому ціна молока, виробленого в господарствах населення, стабілізувалася.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Підсумки року: В Україні збільшилась продуктивність корів та виробництво молока екстра і вищого ґатунків
  • З 1 липня молоко другого ґатунку не відмінили
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переробники пропонують підвищити базисні показники молока


Про це йдеться в повідомленні Асоціації Виробників Молока (АВМ)

Так, в рамках гармонізації законодавства до європейських норм, переробні підприємства звернулися до Мінагрополітики із проханням переглянути базисні показники молока-сировини. Заводи пропонують встановити масову частку жиру та білку на рівні 4 і 3,4% відповідно.

«Проте ми переконані, що зараз галузь не готова до таких змін. Крім того, зазначені показники не є типовими для всіх країн ЄС: для прикладу, у Польщі базисний показник по жиру складає 3,8%, а по білку — 3,4%. Наголошуємо, що господарствам-виробникам молока потрібно впровадити цілу низку норм і вимог нового харчового законодавства, серед яких, в тому числі, перехід до 2022 року на виробництво виключно екстра-ґатунку молока, згідно Наказу Мінагрополітики №118. Такі зміни вимагають від молочних ферм оперативних і значних інвестицій у реконструкцію, модернізацію, навчання персоналу тощо, — коментує Олена Жупінас. — Тим часом впродовж останніх трьох років МТФ переживають істотне зростання податкового навантаження і тиск, пов’язаний зі спекуляціями навколо строку й умов старту ринку землі. Всі ці фактори вже мають  свої негативні наслідки: поголів’я корів у промисловому секторі за І півріччя цього року скоротилося на 9700 голів. Тому всі нововведення і реформи мають бути вкрай виваженими і поступовими».

Учасники наради домовилися про наступну зустріч у вересні, до якої як виробники, так і переробники молока мають підготувати детальну оцінку можливого економічного впливу ініціативи на учасників галузі.

Крім того, АВМ підтримали пропозицію Мінагрополітики створити робочу групу, яка працюватиме над пошуком шляхів покращити рентабельність виробництва молока та його переробки, а також здешевлення молочної продукції, щоб зробити її більш доступною для споживачів і, відповідно конкурентнішою не лише на вітчизняному, але й на експортних ринках.

Варто зазначити, що в профільному міністерстві підтвердили і свою підтримку законопроектів 7420−1, 2 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції», які відстоює Асоціація виробників молока.

Нагадаємо, у першій половині серпня ціна сирого молока продовжувала зростати. При цьому ціна молока, виробленого в господарствах населення, стабілізувалася.

agravery.com





Схожі новини
  • Підсумки року: В Україні збільшилась продуктивність корів та виробництво молока екстра і вищого ґатунків
  • З 1 липня молоко другого ґатунку не відмінили
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.