Аграрний тиждень. Україна
» » ДУМКА: Невисока якість цукрових буряків негатовно вплине на виробництво цукру
» » ДУМКА: Невисока якість цукрових буряків негатовно вплине на виробництво цукру

    ДУМКА: Невисока якість цукрових буряків негатовно вплине на виробництво цукру


    Про це  розповіла заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко в ефірі радіо AgroFM.

    За її словами, погода була не досить сприятливою для цукрових буряків. Величезні площі спочатку заливалися дощами, потім пересихали від спеки.

    «Спочатку машини не могли зайти в поле — було занадто мокро. Коли буряки розрослися і гичка лягла, почалася посуха, земля потріскалась. Так як аграрії не могли провести розпушення, бо гичка лежить зверху, буряк почав гнити. Тож сировина, що йтиме на переробку, особливо перша кілька тижнів, буде не найкращої якості», — вважає Яненко.

    Відповідно, завод нестиме більші виробничі витрати і отримає менший вихід готової продукції.

    Крім того, з огляду на примхи погоди, на посівах активно розвивалися шкідники. А кожен додатковий обробіток — це додаткові витрати на виробництво буряків, а отже і цукру. Таким чином собівартість вища, а цукру отримується менше.

    Нагадаємо, за підсумками сезону експорт цукру знизився на 24%.

    agravery.com





    Схожі новини
  • В новому сезоні в Україні працюватиме лише 32 цукрових заводи
  • ПРОГНОЗ: Оптово-відпускні ціни на цукор зростуть на 18%
  • В травні експортували понад 40 тис. т цукру
  • В Україні виготовлено 1 млн т цукру нового врожаю
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ДУМКА: Невисока якість цукрових буряків негатовно вплине на виробництво цукру


Про це  розповіла заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко в ефірі радіо AgroFM.

За її словами, погода була не досить сприятливою для цукрових буряків. Величезні площі спочатку заливалися дощами, потім пересихали від спеки.

«Спочатку машини не могли зайти в поле — було занадто мокро. Коли буряки розрослися і гичка лягла, почалася посуха, земля потріскалась. Так як аграрії не могли провести розпушення, бо гичка лежить зверху, буряк почав гнити. Тож сировина, що йтиме на переробку, особливо перша кілька тижнів, буде не найкращої якості», — вважає Яненко.

Відповідно, завод нестиме більші виробничі витрати і отримає менший вихід готової продукції.

Крім того, з огляду на примхи погоди, на посівах активно розвивалися шкідники. А кожен додатковий обробіток — це додаткові витрати на виробництво буряків, а отже і цукру. Таким чином собівартість вища, а цукру отримується менше.

Нагадаємо, за підсумками сезону експорт цукру знизився на 24%.

agravery.com





Схожі новини
  • В новому сезоні в Україні працюватиме лише 32 цукрових заводи
  • ПРОГНОЗ: Оптово-відпускні ціни на цукор зростуть на 18%
  • В травні експортували понад 40 тис. т цукру
  • В Україні виготовлено 1 млн т цукру нового врожаю
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.