Про це розповів директор «Агрофірми Привілля» Дмитро Оденчук, передає kurkul.com.
Роботи з реставрації цеху почали ще у 2016 році. Нині на підприємстві тривають фінальні підготовчі роботи. Метою реалізації цього проекту є виробництво і реалізація молочної продукції під власною торгівельною маркою за європейськими стандартами.
Виробництво повністю відповідатиме вимогам HACCP. Сума інвестицій в реконструкцію приміщення та закупівлю обладнання ізраїльського й українського виробництва сягнула близько 20 млн грн. Близько 3 млн грн із цієї суми були компенсовані господарству з державного бюджету в рамках Програми підтримки сільського господарства від Уряду.
«У нас буде виробництво замкнутого циклу: від виробництва молока на власній фермі до виготовлення кефірів, ряжанки, йогуртів, м’яких сирів та іншої молочної продукції. Нам важливо навчити українців споживати якісний і справді корисний молочний продукт!», — каже Дмитро Оденчук.
Фермер зазначає, що насправді тваринництво і переробка його продукції є збитковим напрямком агровиробництва. Однак він інвестує в це заради збереження здоров’я співвітчизників та робочих місць у його рідному Привіллі.
Нині в ПСП «Агрофірма Привілля» є дві молочнотоварні ферми, де утримує близько 350 голів дійного стада корів чорно-рябої та червоно-рябої голштинізованої породи. Однак через низку причин господарство змушене найближчим часом позбутися однієї ферми на 250 голів ВРХ. Ще в господарстві є понад 80 голів ВРХ французької м’ясної породи шароле.
«Місцева влада Привільської ОТГ не хоче чути дослухатися до наших прохань, хоч ми є основним платником податків тут — лише торік сплатили 85% податків до бюджету. Доріг ремонтувати та посипати взимку не хочуть, молоковози відмовляються до нас їхати; більшість місцевих жінок змушені раніше завершати робочий день на фермі, бо треба забирати дітей із садочка — влада категорично відмовляється подовжити його роботу бодай на годину», — скаржиться керівник господарства.
Крім унікального молочного заводу, в «Агрофірмі Привілля» також працює невеликий завод закритого циклу для переробки м’яса, який був створений за підтримки USAID.
Нагадаємо, агрофірма «Колос» планує побудувати роботизовану ферму.
agravery.com