Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.
Баржа із кавунами, що прийшла минулого тижня до столиці із Херсонщини, тільки підігріла інтерес до смугастої ягоди, а спекотна погода довершила це і вже тиждень потому все ще попит залишається досить великим.
Виробники Херсонщини кажуть про те, що вже за кілька тижнів можна буде завершувати сезон, проте локальні виробники по всіх областях ще збирають досить великі партії і забезпечують місцеві супермаркети та ринкb кавуном і казати про швидке закінчення сезону не доводиться.
Експортний рух кавуна з України цього року був не настільки вражаючим, щоб наші конкуренти на зовнішніх ринках нервували, проте українські фермери більше відпрацювали усі процеси, що напряму покращують експортний потенціал.
«Більш широкий асортимент, використання тари, що витримує навантаження, більш ретельне сортування та передпродажна підготовка — цього року стали основними принципами в роботі багатьох виробників, а щоб зменшити ризики "тренувались"вони на українському ринку», — йдеться у повідомленні.
Позитивні зміни в галузі вже видно, та якісне планування і дотримання всіх узятих високих стандартів допоможе системно налагодити збут, як на внутрішньому так і на зовнішньому ринку кавунів.
Нагадаємо, на Запоріжжі вилучили з продажу понад тонну кавунів з нітратами.
agravery.com