У останній тиждень літа ціна на ринку живця продовжила підвищення, але меншими темпами ніж напередодні святкових вихідних. Так, за підсумками щотижневого моніторингу цін на свинину живою вагою, який проводить Асоціація «Свинарі України», середньоринкова ціна додала 1% до позначки попереднього тижня та склала 49,4 грн/кг.
Незначне підвищення цін закупівлі відбулося у наслідок позитивного коливання планових цін від окремих постачальників свинини, які «розписали» товарне поголів'я на 0,5-1 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше. Тим не менш, підвищення цін мало не такий масовий характер, як до цього, а очікування м'ясопереробників реалізувалися: м'ясних свиней забійних кондицій у кінці літа закуповували по 48-50 грн/кг. Планові продажі попереднього тижня, обмеженість пропозиції живця через сезонні фактори та тимчасово посиленіша конкуренція серед закупівельників допомогли ціні укріпитися.
Хоча епізодичні відмови та скорочення об'ємів заготівлі окремих закупівельників викликають настороженість операторів, більшість гравців ринку налаштована на сталість цін на початку осені. Цю тезу підтверджують і результати опитування переробників: абсолютна більшість учасників Асоціації «М'ясопереробної галузі» планує закуповувати живець по 48-50 грн/кг.
Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019 рр.
*-прогноз
Джерело: Pigua.info