Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року
АТУ»Новини»На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року

    На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року



    30 серпня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели семінар-нараду з питань готовності навчальних закладів до нового навчального року.  

    У семінар-нараді взяли участь начальник Головного управління Олександр Шпита, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська,  керівники відділів, головні спеціалісти та фахівці районних і міських управлінь області.

    У ході наради фахівці провели аналіз проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей, розглянули проблемні питання державного нагляду за готовністю навчальних закладів області до нового навчального року та обговорювали пропозиції щодо їх розв’язання.

              За оперативними даними в області станом на 1 вересня 2019 року планують розпочати свою діяльність 1350 навчальних закладів, у тому числі 620 закладів дошкільної освіти, 686 закладів середньої освіти, 44 заклади професійно-технічної освіти та  вищої освіти I-II ст. акредитації.

     Фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у обстеженнях 634 навчальних закладів, у 549 закладах було виявлено порушення вимог діючого санітарного законодавства, що складає 87%.

             Загалом з метою забезпечення санепідблагополуччя у навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2019-2020 навчального року фахівці Держпропоживслужби Житомирської області провели 37 нарад та 8 семінарів. Керівникам навчальних закладів направлено 131 припис щодо усунення недоліків, а до органів місцевого самоврядування підготовлено та направлено 28 інформаційних листів з пропозиціями щодо усуненню виявлених порушень.

         У ході наради учасники проаналізували санепідситуацію зі спалахів гострих кишкових  захворювань та харчових отруєнь, що склалась у Житомирській області впродовж 8 місяців 2019 року. Фахівці обговорили стан організації санітарно-епідеміологічних  розслідувань спалахів, причини їх виникнення та  розглянули механізми ефективної взаємодії фахівців.

    На завершення заходу учасники обговорили питання виконання бюджетної програми «Щодо проведення лабораторних досліджень у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства» та наглядно продемонстровано  основні принципи роботи у Інтегрованій автоматизованій системі (ІАС).





    Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року

02 вересень, Розділ Новини, переглядів 3 349


30 серпня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели семінар-нараду з питань готовності навчальних закладів до нового навчального року.  

У семінар-нараді взяли участь начальник Головного управління Олександр Шпита, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська,  керівники відділів, головні спеціалісти та фахівці районних і міських управлінь області.

У ході наради фахівці провели аналіз проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей, розглянули проблемні питання державного нагляду за готовністю навчальних закладів області до нового навчального року та обговорювали пропозиції щодо їх розв’язання.

          За оперативними даними в області станом на 1 вересня 2019 року планують розпочати свою діяльність 1350 навчальних закладів, у тому числі 620 закладів дошкільної освіти, 686 закладів середньої освіти, 44 заклади професійно-технічної освіти та  вищої освіти I-II ст. акредитації.

 Фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у обстеженнях 634 навчальних закладів, у 549 закладах було виявлено порушення вимог діючого санітарного законодавства, що складає 87%.

         Загалом з метою забезпечення санепідблагополуччя у навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2019-2020 навчального року фахівці Держпропоживслужби Житомирської області провели 37 нарад та 8 семінарів. Керівникам навчальних закладів направлено 131 припис щодо усунення недоліків, а до органів місцевого самоврядування підготовлено та направлено 28 інформаційних листів з пропозиціями щодо усуненню виявлених порушень.

     У ході наради учасники проаналізували санепідситуацію зі спалахів гострих кишкових  захворювань та харчових отруєнь, що склалась у Житомирській області впродовж 8 місяців 2019 року. Фахівці обговорили стан організації санітарно-епідеміологічних  розслідувань спалахів, причини їх виникнення та  розглянули механізми ефективної взаємодії фахівців.

На завершення заходу учасники обговорили питання виконання бюджетної програми «Щодо проведення лабораторних досліджень у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства» та наглядно продемонстровано  основні принципи роботи у Інтегрованій автоматизованій системі (ІАС).





Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.