Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року

    На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року



    30 серпня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели семінар-нараду з питань готовності навчальних закладів до нового навчального року.  

    У семінар-нараді взяли участь начальник Головного управління Олександр Шпита, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська,  керівники відділів, головні спеціалісти та фахівці районних і міських управлінь області.

    У ході наради фахівці провели аналіз проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей, розглянули проблемні питання державного нагляду за готовністю навчальних закладів області до нового навчального року та обговорювали пропозиції щодо їх розв’язання.

              За оперативними даними в області станом на 1 вересня 2019 року планують розпочати свою діяльність 1350 навчальних закладів, у тому числі 620 закладів дошкільної освіти, 686 закладів середньої освіти, 44 заклади професійно-технічної освіти та  вищої освіти I-II ст. акредитації.

     Фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у обстеженнях 634 навчальних закладів, у 549 закладах було виявлено порушення вимог діючого санітарного законодавства, що складає 87%.

             Загалом з метою забезпечення санепідблагополуччя у навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2019-2020 навчального року фахівці Держпропоживслужби Житомирської області провели 37 нарад та 8 семінарів. Керівникам навчальних закладів направлено 131 припис щодо усунення недоліків, а до органів місцевого самоврядування підготовлено та направлено 28 інформаційних листів з пропозиціями щодо усуненню виявлених порушень.

         У ході наради учасники проаналізували санепідситуацію зі спалахів гострих кишкових  захворювань та харчових отруєнь, що склалась у Житомирській області впродовж 8 місяців 2019 року. Фахівці обговорили стан організації санітарно-епідеміологічних  розслідувань спалахів, причини їх виникнення та  розглянули механізми ефективної взаємодії фахівців.

    На завершення заходу учасники обговорили питання виконання бюджетної програми «Щодо проведення лабораторних досліджень у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства» та наглядно продемонстровано  основні принципи роботи у Інтегрованій автоматизованій системі (ІАС).





    Схожі новини
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року



30 серпня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели семінар-нараду з питань готовності навчальних закладів до нового навчального року.  

У семінар-нараді взяли участь начальник Головного управління Олександр Шпита, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська,  керівники відділів, головні спеціалісти та фахівці районних і міських управлінь області.

У ході наради фахівці провели аналіз проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей, розглянули проблемні питання державного нагляду за готовністю навчальних закладів області до нового навчального року та обговорювали пропозиції щодо їх розв’язання.

          За оперативними даними в області станом на 1 вересня 2019 року планують розпочати свою діяльність 1350 навчальних закладів, у тому числі 620 закладів дошкільної освіти, 686 закладів середньої освіти, 44 заклади професійно-технічної освіти та  вищої освіти I-II ст. акредитації.

 Фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у обстеженнях 634 навчальних закладів, у 549 закладах було виявлено порушення вимог діючого санітарного законодавства, що складає 87%.

         Загалом з метою забезпечення санепідблагополуччя у навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2019-2020 навчального року фахівці Держпропоживслужби Житомирської області провели 37 нарад та 8 семінарів. Керівникам навчальних закладів направлено 131 припис щодо усунення недоліків, а до органів місцевого самоврядування підготовлено та направлено 28 інформаційних листів з пропозиціями щодо усуненню виявлених порушень.

     У ході наради учасники проаналізували санепідситуацію зі спалахів гострих кишкових  захворювань та харчових отруєнь, що склалась у Житомирській області впродовж 8 місяців 2019 року. Фахівці обговорили стан організації санітарно-епідеміологічних  розслідувань спалахів, причини їх виникнення та  розглянули механізми ефективної взаємодії фахівців.

На завершення заходу учасники обговорили питання виконання бюджетної програми «Щодо проведення лабораторних досліджень у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства» та наглядно продемонстровано  основні принципи роботи у Інтегрованій автоматизованій системі (ІАС).





Схожі новини
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Закарпатті у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку уже оздоровилося 14 тис дітей
  • Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.