Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині обговорили питання метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки
» » На Херсонщині обговорили питання метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки

На Херсонщині обговорили питання метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки


20 вересня 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели семінар, присвячений питанням повірки та метрологічного нагляду. Темою цього семінару була:  «Організація і порядок проведення метрологічного нагляду на підприємствах, установах та організаціях. Вимоги Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку».

Участь у заході взяли підприємці, суб’єкти господарювання сфери торгівлі та представників автозаправних комплексів.

У ході заходу учасники обговорили питання процедури проведення метрологічного нагляду та переліку підстав, за якими проводяться перевірки. Фахівці Держпродспоживслужби наголосили,  що згідно з Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» обов’язковій повірці підлягає тільки законодавчо-регульовані засоби вимірювальної техніки, усі інші вимірювальні засоби проходять повірку у добровільному порядку. Відповідальність за справність вимірювальних приладів, що перебувають в експлуатації, безпосередньо несе сам суб’єкт господарювання.

Фахівці Держпродспоживслужби звернули увагу учасників на статистику: із 40 планових перевірок з метрологічного нагляду, проведених за поточний період, у 25 випадках виявлені порушення, що тягнуть за собою оформлення припису та подальшу заборону експлуатації вимірювальних приладів у разі не усунення встановлених невідповідностей.  

Даний захід надав учасникам багато корисної інформації, необхідної для подальшого врахування її в роботі під час здійснення  своєї діяльності. Також охочі отримали вичерпні відповіді на всі нагальні питання.





Схожі новини
  • За результатами перевірок відділу ринкового та метрологічного нагляду підприємців Черкаської області оштрафовано на 144 тис грн
  • На Херсонщині обговорили питання державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції
  • На Херсонщині обговорять питання взаємодії територіальних органів Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду
  • Уряд затвердив критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології
  • На Полтавщині «Нова пошта» для обслуговування споживачів використовувала неповірені ваги

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.