Инші документи
23 жовтня 2019 року у Вінниці відбудеться семінар "Міжнародні стандарти харчової безпеки ХАССП (HACCP) в закладах ресторанного господарства", організатором якого виступить команда професіоналів Profi-Club.
Це авторська навчальна програма, спеціально розроблена для співробітників закладів ресторанного господарства, а саме для:
Програма семінару:
1-й блок - теоретичний
Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу
2-й блок - процедурний
Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т.ч. особиста гігієна персоналу).
Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа "на винос" і харчування дітей.
Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів
3-й блок - законодавчий
Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах ресторанного господарства (HACCP)
Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах ресторанного господарства (HACCP)
Процедура і частота перевірок контролюючими органами. Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
Гігієнічні вимоги і обов'язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов'язки аудиторів по HACCP
4-й блок - практичний
Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль
Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки
Відповідальність за порушення норм НАССР.