Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні розвиватимуть хмелярство
» » В Україні розвиватимуть хмелярство

В Україні розвиватимуть хмелярство


В Україні розвиватимуть хмелярство

Днями представники Мінагрополітики, Асоціації хмелярів України, Американської торговельної палати в Україні та пивоварних компаній провели нараду щодо імплементації українського законодавства в галузі хмелярства до вимог ЄС.

Під час зустрічі обговорили стан розробки законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють діяльність з виробництва хмелю та хмелепродуктів в Україні.

За результатами обговорення прийнято рішення розробити дорожню карту з напрацюванням Закону України “Про хміль та хмелепродукти” та нормативно-правового акту в галузі хмелярства, який має містити основні вимоги щодо правил сертифікації та маркування хмелю, приведення у відповідність із законодавством ЄС термінології щодо хмелю та продуктів, які містять хміль, процедури змішування хмелю в точу числі і різних сортів, закріплення вимог до інформації, яка повинна міститися на пакуванні продуктів, що містять хміль, тощо.

Розроблення відповідних документів створить правове поле в частині ведення хмелярства в Україні, виробництва хмелепродуктів, процедур сертифікації та маркування хмелепродукції, що в свою чергу сприятиме розвитку галузі хмелярства та експорту української продукції до ЄС.

ІЦ УАК за матеріалами SEEDS

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна та ЄС обговорили поточний стан наближення вітчизняного харчового законодавства
  • Держпродспоживслужба взяла участь у заходах щодо органічного виробництва
  • За підсумками 2018 року було прийнято низку нормативно-правових актів щодо розвитку галузі садівництва, виноградарства і хмелярства
  • Микола Присяжнюк зустрівся з представниками Американської торгівельної палати
  • Галузь хмелярства залишається рентабельною

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.