За 9 місяців 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 1065 заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини, в тому числі: 551-планових, 514-позапланових.
У ході здійснення перевірок суб’єктам господарювання було видано 533 обов'язкових для виконання у визначені строки письмових вимог (приписів) щодо усунення порушень вимог законодавства.
У зв’язку з виявленими порушеннями, які створили загрозу для життя або здоров’я людини чи тварини, Головним управлінням Держпродспоживслужби області прийнято 35 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.
За результатами розгляду матеріалів перевірок до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на суму понад 1,15 млн грн.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше