За 9 місяців 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 1065 заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини, в тому числі: 551-планових, 514-позапланових.
У ході здійснення перевірок суб’єктам господарювання було видано 533 обов'язкових для виконання у визначені строки письмових вимог (приписів) щодо усунення порушень вимог законодавства.
У зв’язку з виявленими порушеннями, які створили загрозу для життя або здоров’я людини чи тварини, Головним управлінням Держпродспоживслужби області прийнято 35 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.
За результатами розгляду матеріалів перевірок до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на суму понад 1,15 млн грн.