Важливим чинником у вирощуванні здорових та продуктивних тварин є повноцінний раціон. Власним досвідом додавання жита до кормів свиней та перевагами такої годівлі у ході Міжнародного Дня Свиноферми поділилися Войтек Бонковські, головний технолог ПАП «Агропродсервіс» та Андрій Білоус, експерт із годівлі свиней ТОВ «КВС-Україна».
Зокрема, серед основних переваг гібридного жита над іншими зерновими культурами пан Бонковські виокремив:
Водночас, додавання жита до раціону свиней дозволяє вирішити низку викликів, зокрема пов’язаних зі стресом, погіршенням апетиту та навіть зменшити травматизм.
Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний День Свиноферми відбувся 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). Організатори заходу незмінні — Асоціація «Свинарі України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», компанія «Dykun» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Джерело: Pigua.info