Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Переваги жита у раціоні здорових свиней
АТУ»Новини»Переваги жита у раціоні здорових свиней

    Переваги жита у раціоні здорових свиней



    Важливим чинником у вирощуванні здорових та продуктивних тварин є повноцінний раціон. Власним досвідом додавання жита до кормів свиней та перевагами такої годівлі у ході Міжнародного Дня Свиноферми поділилися Войтек Бонковські, головний технолог ПАП «Агропродсервіс» та Андрій Білоус, експерт із годівлі свиней ТОВ «КВС-Україна».

    Зокрема, серед основних переваг гібридного жита над іншими зерновими культурами пан Бонковські виокремив:



    морозостійкість (до -30 °С);



    немає жодних природньо-кліматичних обмежень в Україні;



    гарна врожайність на ґрунтах легких, бідних поживними речовинами та з низьким вмістом гумусу;



    низька транспірація — 320 л спожитої вологи на 1 кг сухої маси;



    позитивно впливає на прояви охоти свиноматок.

    Водночас, додавання жита до раціону свиней дозволяє вирішити низку викликів, зокрема пов’язаних зі стресом, погіршенням апетиту та навіть зменшити травматизм.


    Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний День Свиноферми відбувся 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). Організатори заходу незмінні — Асоціація «Свинарі України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», компанія «Dykun» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • День Свиноферми: вирішуємо проблему стресів у свиней
  • Міжнародний День Свиноферми: враженнями поділилися учасники заходу
  • Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?
  • Міжнародний День Свиноферми: у фокусі — збільшення прибутковості виробництва

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переваги жита у раціоні здорових свиней

22 жовтень, Розділ Новини, переглядів 2 364


Важливим чинником у вирощуванні здорових та продуктивних тварин є повноцінний раціон. Власним досвідом додавання жита до кормів свиней та перевагами такої годівлі у ході Міжнародного Дня Свиноферми поділилися Войтек Бонковські, головний технолог ПАП «Агропродсервіс» та Андрій Білоус, експерт із годівлі свиней ТОВ «КВС-Україна».

Зокрема, серед основних переваг гібридного жита над іншими зерновими культурами пан Бонковські виокремив:



морозостійкість (до -30 °С);



немає жодних природньо-кліматичних обмежень в Україні;



гарна врожайність на ґрунтах легких, бідних поживними речовинами та з низьким вмістом гумусу;



низька транспірація — 320 л спожитої вологи на 1 кг сухої маси;



позитивно впливає на прояви охоти свиноматок.

Водночас, додавання жита до раціону свиней дозволяє вирішити низку викликів, зокрема пов’язаних зі стресом, погіршенням апетиту та навіть зменшити травматизм.


Нагадаємо, цьогоріч Міжнародний День Свиноферми відбувся 17 жовтня у «UBI КОНФЕРЕНЦ ХОЛ» (смт. Глеваха, Київщина). Організатори заходу незмінні — Асоціація «Свинарі України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», компанія «Dykun» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • День Свиноферми: вирішуємо проблему стресів у свиней
  • Міжнародний День Свиноферми: враженнями поділилися учасники заходу
  • Чи допомагає наявність власної м’ясопереробки комфортніше почуватися на ринку?
  • Міжнародний День Свиноферми: у фокусі — збільшення прибутковості виробництва

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.